Nulupkite ir sutarkuokite virtas bulves, suberkite miltus, kiaušinį, druską ir išmaišykite. Iš masės suformuokite rombus (3,5X3,5 cm).
kepaliukus (3,5×3,5 cm), sudėkite juos ant miltais pabarstytos skardos ir iškepkite orkaitėje. Sudėkite į puodą, užpilkite riebalais ir grietine ir troškinkite, retkarčiais pakratydami. Patiekdami apipilkite padažu. Paruoškite jį taip: kubeliais
pakepinkite šoninę, suberkite smulkintus svogūnus ir kepkite, kol suminkštės.
kepkite, kol suminkštės, ir supilkite pašildytą grietinę arba grietinės ir aliejaus mišinį.
Produktai Schwilpikai
bulvės 1 kg
kvietiniai miltai 160 g
kiaušiniai 1 vienetas
kiaulienos riebalai 20 g
grietinė 40 g
šoninė (šoninė) 70 g
svogūnai 140 g
grietinė 30 g