Lietuviški kopūstai su įdaru

Nuo dviejų nedidelių kopūstų ryšulių pašalinkite žalius lapus, kiekvieną supjaustykite į 4 dalis, 1/4 valandos panardinkite į verdantį pasūdytą vandenį, perkoškite per sietelį, švelniai išspauskite kopūstus rankose; 3/4 svaro jautienos, 3/4 svaro inkstų riebalų labai smulkiai sumalkite, įdėkite druskos, kapotų pipirų, 2 šaukštus smulkiai supjaustyto svogūno, viską sumalkite kartu, įdarykite kiekvieną kopūsto gabalėlį, įdėkite tarp lapų ir suriškite siūlu. Taip paruoštus kopūstus sudėti į puodą, užpilti vandeniu arba sultiniu, truputį pasūdyti ir virti, kol faršas išvirs; į keptuvę įdėti 1/2 šaukšto sviesto, įberti šaukštą miltų, maišant ant viryklės ištirpinti 4 puodelius sultinio arba vandens, kuriame virė kopūstai, užvirinti, supilti ant kopūstų, vėl užvirinti; nuimti siūlus.

Produktai Lietuviški kopūstai su įdaru

kopūstai 2 daigai
jautienos pagal skonį
inkstų riebalų pagal skonį
pipirų žirneliai 5 pipirų žirneliai
Angliškų pipirų žirneliai 20 vnt.
svogūnai 1 vnt.
aliejaus 0,5 valgomojo šaukšto
miltai 1 valgomasis šaukštas
druskos pagal skonį

Parašykite komentarą