Išminkykite virtas bulves, sudėkite šiltame vandenyje ištirpintas mieles, miltus ir palikite kelioms valandoms šiltoje vietoje, kad išbrinktų raugas. Žalias bulves sutarkuokite, nuspauskite sultis, suberkite miltus ir paruoštą užkandį ir palikite per naktį šiltoje vietoje. Tada nuvarvinkite susikaupusį skystį, suberkite miltus, druską, išmaišykite, 3-4 cm sluoksniu išdėliokite ant mažų riebalais pateptų skardų ir iškepkite viryklėje arba orkaitėje (seniau raguliai buvo kepami ant džiovintų kopūstų lapų). Patiekite karštą ragulį su spragėsiais, svogūnais ir varškės arba kopūstų padažu.
Sūrio varškės padažas. Rūkytus kiaulienos lašinius supjaustykite nedideliais gabalėliais, pakepinkite kartu su smulkintais svogūnais, įpilkite varškės, grietinės, šiek tiek druskos, išmaišykite, pašildykite ir patiekite su raguoliais.
Kopūstų padažas. Raugintus kopūstus troškinkite su vandeniu ir nedideliu kiekiu riebalų, o į pabaigą užpilkite ant spirgučių (padažas turi būti ne per tirštas).
Produktai Ragoulay
bulvės (žalios) 350 g
virtos bulvės 50 g
grikių miltai 35 g
arba grikių miltai 35 g
arba kvietiniai miltai 35 g
mielės 5 g
vanduo 10 g
rūkyti kiaulienos riebalai 25 g
svogūnai 35 g
druskos pagal skonį
Varškės padažui:
rūkyti kiaulienos taukai 25 g
svogūnai 35 g
varškė 15 g
grietinė 15 g
druskos pagal skonį
Kopūstų padažui
rauginti kopūstai 125 g
rūkyta šoninė 35 g