Mėsą ir šoninę sumalkite mėsmale. Sudėkite smulkiai supjaustytą svogūną, kiaušinį, druską ir pipirus. Viską gerai išmaišykite. Keptuvėje apkepkite maltą mėsą.
Iš miltų, kiaušinių trynių ir pieno užminkykite standžią tešlą. Suvyniokite tešlą į drėgną skudurėlį ir palikite 20-30 minučių pakilti, tada iškočiokite tešlą. Stikline išpjaukite apskritimus ir į kiekvieno apskritimo vidurį įdėkite keptos maltos mėsos. Koldūnų kraštus tvirtai suspauskite. Virkite pasūdytame verdančiame vandenyje arba sultinyje 5-7 minutes. Prieš patiekdami koldūnus apliekite grietine arba majonezu.
Produktai Koldūnai arba lietuviški koldūnai
Įdarui:
400 g jautienos
kiaulienos riebalai 100 g
kiaušiniai 1 vnt.
svogūnas 1 galva
druskos pagal skonį
maltų juodųjų pipirų pagal skonį
Tešlai
miltų 2 puodeliai
2 kiaušiniai
0,5 puodelio pieno
druskos pagal skonį