Lietuviški kiaulienos šonkauliukai

Šonkauliukus apkepkite kiaulės taukuose iki pusės, sudėkite į puodus, įberkite druskos, grūstų pipirų, kmynų, lauro lapų, užpilkite karštu vandeniu arba sultiniu 2-3 cm virš produktų lygio. Uždarykite dangtelius ir troškinkite įkaitintoje orkaitėje, kol suminkštės.

Smulkiai supjaustykite svogūnus, pakepinkite riebaluose, suberkite miltus, išmaišykite, supilkite grietinę, užvirinkite, supilkite į puodus ir troškinkite 10-15 minučių. Tada išjunkite ugnį, atidarykite puodus ir leiskite pastovėti orkaitėje.

Patiekite su raugintais kopūstais ir spanguolėmis.

Produktai Lietuviški kiaulienos šonkauliukai

kiaulienos šonkauliukai 1 kg
svogūnai 3 vienetai
miltai 1 valgomasis šaukštas
ištirpintų kiaulienos taukų 3-4 valgomieji šaukštai.
grietinė 500 g
rauginti kopūstai pagal skonį
spanguolių pagal skonį
lauro lapas pagal skonį
kmynų pagal skonį
druskos pagal skonį
juodųjų pipirų pagal skonį

Parašykite komentarą