„Kurnik” yra mėgstamas pyragas su vištienos ir bulvių įdaru. Priklausomai nuo jūsų skonio, galima naudoti ir kitus priedus. Kaip ir bet kurio kito pyrago atveju, svarbu pasirinkti tešlos receptą ir tinkamai ją išminkyti. Aš mėgstu naudoti pieną ir margariną savo couronik tešlai. Tešla užmaišoma gana paprastai, yra minkšta, lengvai iškočiojama ir puikiai išlaiko pyrago formą. Tokios tešlos kurnik pasirodo ir skanus, ir gražus, rekomenduoju šį receptą!
Sudedamosios dalys
Norėdami paruošti tešlą kurnikui ant pieno ir margarino, jums reikės:
- kiaušinio trynys – 2 vnt;
- kambario temperatūros margarinas – 200 g;
- kvietiniai miltai – 450 g;
- pieno – 150 ml;
- druskos – 1 šaukštelis;
- cukraus – 1 šaukštelis;
- kepimo miltelių – 1 šaukštelis.
Virimo procedūra
- Kiaušinius padalykite į baltymus ir trynius. Tešlai kurnikui reikia tik kiaušinių trynių, kuriuos sudėkite į dubenį. Į kiaušinių trynius suberkite druską ir cukrų.
- Kiaušinius, cukrų ir druską minutę plakite šakute. Turi būti gauta vienalytė masė.
- Į šį mišinį supilkite kambario temperatūros margariną.
- Margariną su kiaušinių trynių mišiniu intensyviai maišykite šakute 1-1,5 minutės.
- Supilkite į mišinį šiltą pieną ir vėl minutę maišykite ingredientus šakute.
- Tuomet nedidelėmis porcijomis į dubenį pilame miltus, persijotus kartu su kepimo milteliais, kiekvieną kartą gerai įmaišydami juos į tešlą.
- Iš pradžių šakute išminkykite tešlą kurnikui.
- Palaipsniui tešla susitelkia į gumulą, toliau minkykite tešlą rankomis. Jei reikia, įberkite šiek tiek daugiau miltų. Su pienu ir margarinu išminkyta tešla kurnikui turi būti minkšta, lengvai atšokti nuo delnų.
- Tešlą reikia įdėti į celofaninį maišelį ir 30 minučių palaikyti šaldytuve. Per tą laiką galite paruošti įdarą.
- Po pusvalandžio pyragą galima formuoti.
- Tešla, pagaminta iš pieno ir margarino, gerai iškočiojama ir su ja malonu dirbti. Paruoštame kepinyje tešla gerai išlaiko formą ir yra skani. Iškepiau vištienos keksiukų su mėsos ir bulvių įdaru. Tai gražus pyragas, kaip šis.
- Iš tokios tešlos pagamintą kurniką mėgsta visi, kurie jo paragauja!
- Gero apetito!