
Iš lavašo orkaitėje galima gaminti skanius, pikantiškus ir sultingus maltos mėsos kukulius. Toks lavašas – Dievo dovana, nes nereikia minkyti tešlos ar ją plonai iškočioti. Pakanka iš pitos duonos išpjauti reikiamo dydžio apskritimus ir juos įdaryti. Be to, lavarekai kepami orkaitėje neįpylus augalinio aliejaus, todėl jie nėra riebūs. Naudosime ploną pitos duoną. Galite naudoti bet kokio tipo faršą, naminį arba pirktą parduotuvėje (aš gaminau su vištienos faršu). Visiems patariu pasigaminti tokius sultingus, skanius „tinginius” čeburekus!
Sudedamosios dalys
Norint orkaitėje paruošti lavašo čeburekus su malta mėsa, reikia:
- plonas lavašas – 2 lakštai;
- kiaušinis – 1 vnt;
- bet kokios maltos mėsos (naudojau vištieną) – 300 g;
- svogūnas – 1/2 vnt;
- krapų (arba kitų žalumynų) – 1 ryšulėlis;
- druskos, maltų juodųjų pipirų – pagal skonį.
- Maisto gaminimo procesas
Paruoškite produktus.
- Smulkiai supjaustykite nuluptą svogūną ir krapus, suberkite į faršą, įberkite druskos, pipirų, įpilkite 1-2 šaukštus vandens, gerai išmaišykite. Įpildami vandens, vadovaukitės maltos mėsos konsistencija, ji turi būti šiek tiek skysta.
- Iš lavašo išpjaukite bet kokio skersmens apskritimus. Iškirpau 8 apskritimus, kurių skersmuo 20 cm. Nedideliame dubenėlyje šakute lengvai įmuškite kiaušinį.
- Ant pusės apskritimo užtepkite šiek tiek įdaro (po 1 valgomąjį šaukštą) ir paskirstykite, kaip parodyta paveikslėlyje, palikdami švarius kraštus.
- Aptepkite pitos kraštus kiaušiniu.
- Sulenkite lavašo apskritimą per pusę ir suformuokite cheburek, suspauskite kraštus ir stipriai prispauskite. Visas įdarytas pitos duoneles formuokite vienodai. Sudėkite čeburekus ant tefloninio kilimėlio (arba pergamento) ir patepkite kiaušiniu.
- Dėkite čeburekus į įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 20 minučių 200 laipsnių temperatūroje.
- Iš orkaitės išimkite paruoštus labai sultingus, skanius lavašo maltos mėsos čeburekus ir patiekite karštus.
- Gero apetito!