Vištienos ir sūrio sluoksniuotos tešlos pyragas

Sluoksniuotoji tešla – šiuolaikinės namų šeimininkės įrankis. Pateikiame paprastą gardžių vištienos ir sūrio pyragaičių receptą, kuriam pagaminti naudojama paruošta sluoksniuota tešla. Minimalus ingredientų kiekis, jokio vargo, o galiausiai gaunate fantastiškai kvepiančius ir neįtikėtinai skanius paplotėlius.

Sudedamosios dalys

Vištienos ir sūrio pyragėliams pagaminti reikia:

  • paruoštos sluoksniuotos tešlos – 500 g;
  • Įdarui:
  • vištienos šlaunelės – 2 vienetai (arba bet kokios kitos vištienos dalys);
  • Vidutinis svogūnas – 1 vnt;
  • sūris – 100-150 g;
  • druskos, pipirų – pagal skonį;
  • kepimo aliejus.
  • Be to:
  • Kiaušinis + 1 kiaušinio baltymas (riebalais patepti);
  • Kvietiniai miltai stalui apibarstyti;
  • pergamentinį popierių.

Maisto gaminimo procesas

  1. Atšildykite paruoštą sluoksniuotą tešlą kambario temperatūroje. Kol tešla atitirpsta, paruoškite įdarą. Sūrį sutarkuokite stambia tarka.
  2. Nuplaukite ir nusausinkite vištienos šlauneles (arba bet kurią vištienos dalį). Atskirkite mėsą nuo kaulų ir supjaustykite nedideliais kubeliais.
  3. Tada keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir kepkite vištienos gabalėlius iš visų pusių ant didelės ugnies, kol iškeps pusiau, maždaug 3-4 minutes. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
  4. Nulupkite svogūną ir supjaustykite pusžiedžiais.
  5. Atskiroje keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir maišydami kepkite svogūnus ant vidutinės ugnies, kol jie lengvai apskrus.
  6. Mūsų įdaras paruoštas. Dabar pradėkite formuoti koldūnus. Darbo paviršių pabarstykite miltais ir paskleiskite atšildytą sluoksniuotą tešlą. Tada padalykite jį į lygias dalis (aš naudojau paruoštas kvadratines sluoksniuotos tešlos plokšteles).
  7. Kiekvieną tešlos gabalėlį lengvai iškočiokite viena kryptimi. Ant vieno tešlos krašto uždėkite keptą svogūną.
  8. Tada ant vienos pusės uždėkite lengvai apkeptą vištieną.

 

  1. Tada gausiai pabarstykite tarkuotu sūriu.
  2. Uždenkite sluoksniuotą tešlą laisvu tešlos kraštu, keliose vietose padarydami įpjovas peiliu (aš laisvą tešlos kraštą papuošiau pjaustymo voleliu). Sujunkite tešlos kraštus (kraštus galite sutvirtinti šakute) ir aptepkite kiaušinio baltymu.
  3. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir išdėliokite paruoštą produktą. Vištienos ir sūrio paplotėlius aptepkite šakute išplaktu kiaušiniu, kad apskrustų. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30-40 minučių, kol plutelė taps tvirta ir auksinė.
  4. Neįtikėtinai kvapnūs, apetitą žadinantys paplotėliai su vištiena ir sūriu jau paruošti, galite vaišinti savo artimuosius.
  5. Gero apetito!

 

Parašykite komentarą