Sluoksniuotoji tešla – šiuolaikinės namų šeimininkės įrankis. Pateikiame paprastą gardžių vištienos ir sūrio pyragaičių receptą, kuriam pagaminti naudojama paruošta sluoksniuota tešla. Minimalus ingredientų kiekis, jokio vargo, o galiausiai gaunate fantastiškai kvepiančius ir neįtikėtinai skanius paplotėlius.
Sudedamosios dalys
Vištienos ir sūrio pyragėliams pagaminti reikia:
- paruoštos sluoksniuotos tešlos – 500 g;
- Įdarui:
- vištienos šlaunelės – 2 vienetai (arba bet kokios kitos vištienos dalys);
- Vidutinis svogūnas – 1 vnt;
- sūris – 100-150 g;
- druskos, pipirų – pagal skonį;
- kepimo aliejus.
- Be to:
- Kiaušinis + 1 kiaušinio baltymas (riebalais patepti);
- Kvietiniai miltai stalui apibarstyti;
- pergamentinį popierių.
Maisto gaminimo procesas
- Atšildykite paruoštą sluoksniuotą tešlą kambario temperatūroje. Kol tešla atitirpsta, paruoškite įdarą. Sūrį sutarkuokite stambia tarka.
- Nuplaukite ir nusausinkite vištienos šlauneles (arba bet kurią vištienos dalį). Atskirkite mėsą nuo kaulų ir supjaustykite nedideliais kubeliais.
- Tada keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir kepkite vištienos gabalėlius iš visų pusių ant didelės ugnies, kol iškeps pusiau, maždaug 3-4 minutes. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
- Nulupkite svogūną ir supjaustykite pusžiedžiais.
- Atskiroje keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir maišydami kepkite svogūnus ant vidutinės ugnies, kol jie lengvai apskrus.
- Mūsų įdaras paruoštas. Dabar pradėkite formuoti koldūnus. Darbo paviršių pabarstykite miltais ir paskleiskite atšildytą sluoksniuotą tešlą. Tada padalykite jį į lygias dalis (aš naudojau paruoštas kvadratines sluoksniuotos tešlos plokšteles).
- Kiekvieną tešlos gabalėlį lengvai iškočiokite viena kryptimi. Ant vieno tešlos krašto uždėkite keptą svogūną.
- Tada ant vienos pusės uždėkite lengvai apkeptą vištieną.
- Tada gausiai pabarstykite tarkuotu sūriu.
- Uždenkite sluoksniuotą tešlą laisvu tešlos kraštu, keliose vietose padarydami įpjovas peiliu (aš laisvą tešlos kraštą papuošiau pjaustymo voleliu). Sujunkite tešlos kraštus (kraštus galite sutvirtinti šakute) ir aptepkite kiaušinio baltymu.
- Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir išdėliokite paruoštą produktą. Vištienos ir sūrio paplotėlius aptepkite šakute išplaktu kiaušiniu, kad apskrustų. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30-40 minučių, kol plutelė taps tvirta ir auksinė.
- Neįtikėtinai kvapnūs, apetitą žadinantys paplotėliai su vištiena ir sūriu jau paruošti, galite vaišinti savo artimuosius.
- Gero apetito!