Dešros ir grybų pica

Pica yra vienas populiariausių patiekalų, gaminamas daugelyje šeimų. Mano šeima picą kepdavo kiekvieną savaitgalį, dabar tai daroma rečiau, bet aš vis dar kepu ją porą kartų per mėnesį. Turiu mėgstamą tešlos receptą, kurį kepu duonos kepimo mašinoje, taip sutaupydama daug laiko (tačiau šią tešlą galima minkyti ir rankomis). Kol duonkepėje minkoma tešla, galite pjaustyti riekelėmis. Šiandien gaminsime dešros ir grybų picą. Išvardytų produktų užtenka 2 didelėms picoms.

Sudedamosios dalys

Dešros ir grybų picai paruošti reikės:

  • Tešlai:
  • kvietiniai miltai – 420 g;
  • šilto vandens – 240 ml;
  • sausų mielių – 11 gr;
  • druskos – 3 žiupsneliai;
  • cukraus – 1 šaukštelis;
  • alyvuogių aliejaus – 2 šaukštai.
  • Įdarui:
  • rūkytos dešros – 50 g;
  • Rūkyta dešra – 120 g;
  • šviežių grybų – 150 g;
  • svogūnai – 2 vnt;
  • raudonėlis – 1 valgomasis šaukštas;
  • alyvuogių aliejaus – 1 valgomasis šaukštas;
  • pomidorų padažas – 3-4 šaukštai;
  • saldžiosios paprikos – pagal skonį;
  • kietojo sūrio – 150 gr;
  • aliejumi patepkite kepimo skardą.

gaminimo procesas

  1. Į duonos kepimo mašinos indą supilkite šiltą vandenį ir įpilkite alyvuogių aliejaus. Ant viršaus persijokite visus miltus, suberkite cukrų, druską ir sausas mieles.
  2. Duonos kepimo mašinoje nustatykite tešlos minkymo režimą 30 minučių. Taip gausite puikią, minkštą ir nelipnią tešlą.
  3. Paruoštą tešlą padalykite į dvi lygias dalis. Vieną dalį įdėkite į maišelį, kad tešla nebūtų per daug lipni. Tešlą galite įdėti į šaldytuvą ir palikti ją ten porai dienų. Jei neketinate gaminti 2 picų iš karto, tešlą galite įdėti į šaldiklį ir naudoti kitu metu. Patepkite skardą augaliniu aliejumi. Likusią tešlos dalį iškočiokite ant padėklo į gana ploną apskritimą. Tešla puikiai formuojama rankomis. Tada tešlą patepkite alyvuogių aliejumi ir užpilkite pomidorų padažu.
  4. Supjaustykite dešrą ir grybus griežinėliais ir gražiai išdėliokite juos ant tešlos paviršiaus.
  5. Supjaustykite svogūną kubeliais, išdėliokite ant dešros ir grybų ir pabarstykite picą džiovintu raudonėliu. Taip pat pridedu konservuotų paprikų arba pomidorų.
  6. Pabarstykite picą tarkuotu kietuoju sūriu.
  7. Įkaitinkite orkaitę iki 230 laipsnių ir kepkite picą 8-10 minučių, kol sūris paruduos.
  8. Karštą dešros ir grybų picą patiekite iš karto, supjaustę norimais gabalėliais.
  9. Gero apetito!

 

Parašykite komentarą