Paprastas šokoladinių sausainių receptas

Štai paprastas labai skanių, traškių sausainių receptas. Jie gali būti bet kokios formos, pavyzdžiui, snaigės, gyvūnai ar žmogeliukai. Sausainius galite papuošti cukraus pudra arba voveraičių glajumi. Galite pasitelkti vaizduotę, įtraukti vaikus ir gauti daug teigiamų emocijų. Nors jų skonis puikus ir be jokių papuošimų. Naujųjų metų išvakarėse galite kepti sausainius mažų žmonių pavidalu. Šiuos sausainius galima kabinti net ant Kalėdų eglutės. Skanūs, traškūs, šokoladu kvepiantys sausainiai nepalieka abejingų.

Sudedamosios dalys

Norėdami pasigaminti šiuos paprastus šokoladinius sausainius, turėsite:

  • 400 g kvietinių miltų;
  • 200 g sviesto arba margarino;
  • 150 g cukraus;
  • 50 g kakavos;
  • 2 šaukšteliai tirpios kavos + 50 ml vandens;
  • žiupsnelis druskos.

Metodas

  1. Miltus persijokite į dubenį, suberkite druską, cukrų ir kakavą. Išlydykite sviestą ir atvėsinkite. Atskieskite kavą vandeniu. Į miltų mišinį supilkite sviestą ir kavą. Užminkykite minkštą, lygią, nelipnią prie rankų tešlą.
  2. Tešlą iškočiokite kočėlu iki 0,5 cm storio. Iškirpkite formas sausainių formelėmis.
  3. Kepimo skardą išklokite pergamentu. Sudėkite tešlos gabalėlius ant kepimo skardos.
  4. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 15 minučių 180 laipsnių temperatūroje. Leiskite paruoštiems šokoladiniams sausainiams atvėsti.
  5. Pagal šį paprastą receptą pagamintus labai skanius šokoladinius sausainius galima valgyti ir nepuošus glajumi, tačiau aš nusprendžiau jiems suteikti gražią išvaizdą ir papuošiau juos glajumi. Glajų galite naudoti pagal savo skonį, aš naudojau prekyboje esantį vamzdelinį glajų.
  6. Mėgaukitės maistu!

 

Parašykite komentarą