Šokoladinis pyragas „Ant vieno, dviejų, trijų” yra skaniausias ir lengviausias kada nors matytas pyragas. Jis vadinamas „Ant vieno, dviejų, trijų”, nes jam pagaminti reikia tik trijų dalykų: sumaišyti sausus ingredientus, tada sudėti skystus ingredientus, viską supilti į formą ir iškepti. Šį receptą jau seniai radau internete, bet vis pamiršdavau juo pasidalyti. Tačiau su šiuo pyragu man pavyko laimėti maisto gaminimo konkursą. Netikėtai šis receptas sukėlė triukšmą. Esu tikra, kad ir jums patiks nuostabus šio pyrago skonis. Iškepusį pyragą galima patiekti iš karto arba pjaustyti sluoksniais, mirkyti, tepti bet kokiu kremu, sluoksniuoti sluoksniais su vaisiais ir pan. Pats pyragas yra labai drėgnas ir jo nereikia mirkyti. Tačiau kai gaminu šį pyragą, visada jį impregnuoju įvairiais impregnavimo variantais – ne dėl sultingumo, o dėl papildomo skonio žaismo. Man labai patinka apelsinų sultys, nes apelsinai ir šokoladas yra labai geras derinys. Aš naudoju kondensuoto pieno ir sviesto pagrindu pagamintą kremą. Galite pasigaminti grietinės arba kremo, bet kokiu atveju rezultatas bus puikus.
Sudedamosios dalys
Norėdami pagaminti šokoladinį pyragą „Ant vieno, dviejų, trijų”, turime:
- 300 g cukraus;
- 280 g pieno;
- 250 g miltų;
- 60 g augalinio aliejaus;
- 60 g sviesto;
- 55 g kakavos;
- 2 kiaušiniai;
- 1 valgomasis šaukštas 9% acto;
- 1 šaukštelis druskos;
- 1,5 šaukštelio geriamosios sodos;
- 10 g vanilinio cukraus.
Maisto gaminimo procesas
- Procesas labai paprastas. Dubenyje sumaišykite visus sausus ingredientus: cukrų, miltus, kakavą, druską, sodą ir vanilinį cukrų; atsargiai išmaišykite.
- Į sausus ingredientus supilkite augalinį aliejų, pieną, kiaušinius ir ištirpintą atvėsintą sviestą. Visą masę sumaišykite šaukštu arba plaktuvu. Minkykite trumpai, kol masė taps vientisa, ir palikite.
- Pačioje pabaigoje, kai orkaitė įkaista iki 180 laipsnių, į tešlą supilkite actą ir greitai išmaišykite. Supilkite tešlą tiesiai į aliejumi išteptą skardą (aš naudojau 22 cm skersmens skardą) ir pašaukite į orkaitę. Jei forma yra didesnė arba mažesnė nei mano, pyragas atitinkamai bus žemesnis arba aukštesnis, tada reikia pailginti arba sutrumpinti kepimo orkaitėje laiką. Mano pyragas kepė 40 minučių. Nepamirškite, kad tortas gali „išaugti” dvigubai ar net trigubai didesnis.
- Išimkite paruoštą pyragą ir leiskite jam atvėsti. Tada patiekite ant stalo arba parodykite savo fantaziją ir impregnuokite, aptepkite kremu, glazūruokite vaisiais ir pan. Šokoladinis pyragas „Ant vieno, dviejų, trijų” yra labai skanus. Būtinai išbandykite!
- Gero apetito!