Sūrio pyragas orkaitėje

Turiu nuostabų orkaitėje kepto sūrio pyrago receptą. Tai tikrai nepaprasta! Labai skanus, subtilus ir labai, labai sūrus! Privalote jį išbandyti, juolab kad jis pagamintas iš pačių paprasčiausių produktų ir yra labai paprastas! Iškepiau nedidelį pyragą – norėdama išbandyti, šeimai – dvigubai daugiau produktų.

Sudedamosios dalys

Norint orkaitėje pagaminti sūrio pyragą, reikės:

  • kiaušiniai – 2 vnt;
  • 15-20 % grietinės – 100 gr;
  • naminio majonezo – 3 šaukštai;
  • druskos – žiupsnelis;
  • kepimo miltelių – 0,5 šaukštelio;
  • miltų – 0,5 puodelio;
  • brynza – 75 gr;
  • Kietasis arba pusiau kietasis sūris (rusiškas, olandiškas) – 100 g;
  • Sviesto – 10 gr (formoms sutepti).
  • 250 g stiklinės.

Metodas

  1. Į kiaušinius įmaišykite grietinę, majonezą ir druską. Plakite plaktuvu iki vientisos masės.
  2. Suberkite miltus, persijotus su kepimo milteliais, ir išmaišykite.
  3. Tešla turėtų išeiti kaip įprasta grietinė.
  4. Brinzą ir kietąjį sūrį sutarkuokite stambia tarka, sumaišykite. Jei sūris nesūrus, įberkite šiek tiek druskos.
  5. Kepimo indą (20 cm skersmens) išklokite pergamentu ir patepkite sviestu (galite jo ir nepatepti). Į formą supilkite pusę tešlos, tada ant tešlos paskleiskite sūrio mišinį.
  6. Ant likusios tešlos supilkite sūrį.
  7. Pyragą kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25-30 minučių (kol viršus taps traškus). Leiskite orkaitėje keptam gardžiam sūrio pyragui šiek tiek atvėsti, supjaustykite ir patiekite šiltą.
  8. Gero apetito!

 

Parašykite komentarą