Kiekvieną kartą, kai paskutinėmis spalio savaitėmis skinu avietes, galvoju: „Štai ir viskas, paskutinės”, bet po kelių dienų pažiūriu, kad yra dar daugiau prinokusių uogų. Žinoma, dabar jie nėra tokie kvapnūs, tačiau puikiai tinka kepimui. Siūlau iškepti labai skanų ir paprastą pyragą su kefyru ir avietėmis. Toks kepinys tikrai pradžiugins jūsų artimuosius.
Sudedamosios dalys
Kefyro pyragui su avietėmis paruošti reikės:
- kefyro – 1 puodelis;
- kiaušiniai – 2 vnt;
- cukraus – 1 puodelis;
- sviesto – 150 gramų;
- kvietiniai miltai – 320 gr;
- sodos – 0,5 šaukštelio;
- šviežių aviečių – 300 g;
- cukraus pudra patiekimui.
Metodas
- Kiaušinius su cukrumi plakite mikseriu iki baltos spalvos. Sudėkite į dubenį su kefyru ir ištirpintu atvėsintu sviestu, gerai išmaišykite mentele.
- Suberkite sodą, tada miltus. Vėl naudokite mikserį ir plakite tešlą iki vientisos masės. Tešla bus tirštos grietinės konsistencijos.
- Į skardą įdėkite pergamentinį popierių ir supilkite pusę tešlos. Ant tešlos paskleiskite 2/3 uogų. Nuotraukoje turiu mažiau uogų, nes jau buvau surinkusi jų likučius, todėl galite dėti storesnių aviečių.
- Supilkite likusią tešlą ir paskleiskite ant jos likusias avietes. Aš taip pat turiu mažiau nei įprastai, todėl galite pridėti daugiau. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite aviečių pyragą su kefyru 25-30 minučių. Patikrinkite, ar pyragas paruoštas, mediniu iešmeliu, jis turi būti sausas. Leiskite pyragui atvėsti, išimkite jį iš skardos ir apibarstykite cukraus pudra.
- Lengvą ir gardų aviečių kefyro pyragą supjaustykite porcijomis ir patiekite.
- Gero apetito!