Lengvai aptepkite veršieną, pabarstykite druskos ir prieskonių mišiniu ir tolygiai aptepkite maltu sūriu. Tada tvirtai suvyniokite, suriškite, sudėkite į kepimo indą su įkaitintais riebalais, uždenkite susmulkintomis šaknimis ir kepkite orkaitėje 1-1,5 valandos, periodiškai išpilstydami sultis. Jei sulčių nepakanka, įpilkite karšto vandens. Į tarkuotą sūrį sudėkite grietinę, džiūvėsėlius, smulkintas petražoles, krapus, žaliuosius svogūnus, šiek tiek pasūdykite ir lengvai išmaišykite.
Produktai Veršiena, įdaryta lietuvišku sūriu
veršiena 800 g
40 g riebalų
prieskoniai pagal skonį
žolelės pagal skonį
druskos pagal skonį
įdarui:
tarkuotas sūris 250 g
grietinė 2 šaukštai
petražolės (lapai) pagal skonį
krapų (lapų) pagal skonį
pavasarinis svogūnas pagal skonį
džiūvėsėlių pagal skonį