Paruoškite tešlą (lietuviškiems koldūnams tešla be vandens; jei tešla per kieta, galite į ją įpilti svogūnų sulčių). Du kartus pertrinkite įdarą per mėsmalę, įmuškite kiaušinius ir suminkykite į elastingą masę. Kad įdaras būtų elastingesnis, įdėkite svogūno sulčių arba svogūno minkštimo. Tešlą iškočiokite ne storesniu kaip 1 mm storio sluoksniu, supjaustykite nedideliais kvadratėliais (ne didesniais kaip 2-3 cm dydžio) arba stikline išpjaukite 2-3 cm skersmens apskritimus. Sudėkite įdarą ir užspauskite kraštus. Kitaip nei rusiški koldūnai, koldūnai paprastai kepami keptuvėje, o tada verdami pasūdytame verdančiame vandenyje. Koldūnai dažnai naudojami kaip daržovių sriubų ar mėsos sultinių įdaras, rečiau – kaip pagrindinis patiekalas.
Produktai Koldūnai (lietuviški koldūnai) su mėsos įdaru
Tešlai:
kvietiniai miltai 1 puodelis
kiaušinio trynio 2 vnt.
kiaušiniai 1 vnt.
druskos pagal skonį
Įdarui:
riebi jautiena (be kaulų) 300 g
kiaulienos riebalai 150 g
svogūnai 1 vnt.
kiaušiniai 2 vnt.
mairūnas (sausas) pagal skonį
maltų juodųjų pipirų pagal skonį
druskos pagal skonį