3/4 svaro žalios jautienos iš nugarinės, 3/4 svaro inkstų riebalų arba, kas mėgsta labai riebias dešreles, 1/2 svaro inkstų riebalų, labai smulkiai supjaustyti, įdėti druskos, 5 grūdelius paprastųjų ir 10 grūdelių angliškųjų pipirų, 2 šaukštai smulkiai supjaustyto svogūno, pakepinto 1/2 šaukšto aliejaus, arba tiesiog šis svogūnas iškeptas, smulkiai supjaustytas, įdėkite, kas mėgsta, 0,5 šaukštelio persijotų mairūnų ir 1-2 šaukštus riebaus sultinio, išmaišykite. Paruoškite tešlą, iškočiokite 1/2 mažo puodelio dydžio koldūnus, įmeskite į verdantį pasūdytą vandenį, po 0,5 valandos paragaukite, jei jau paruošti, atsargiai ištraukite su sieteliu ant lėkštės, patiekite karštus prieš sultinį.
Produktai Lietuvos magai
jautiena 300 g
inkstų riebalai 600 g
pipirų žirneliai 3 pipirų žirneliai
Angliškų pipirų žirneliai 10 vnt.
druskos pagal skonį
svogūnai 1 vnt.
aliejaus 0,5 valgomojo šaukšto.
mairūnas pagal skonį