Į įdaras buvo papildytas įprastais aštriais ingredientais – garstyčiomis, pipirų padažu ir krienais. Netikėtas ingredientas – sojų sūris „tofu”. Dėl savo skonio trūkumo jis naudojamas kaip universalus produktas daugeliui patiekalų gaminti. Minkštas, kreminis tofu sumažina trynių ir majonezo kiekį. Jei svečiams nepasakysite šios mažos paslapties, jie niekada nesužinos, iš ko iš tikrųjų buvo pagamintas užkandis.
Produktai Velniškai aštrūs įdaryti kiaušiniai
Ingredientai (12 porcijų)
Dideli kiaušiniai – 12 vnt.
Minkštas (šilkinis) tofu – 2/3 puodelio
Majonezas – 1 valgomasis šaukštas.
Dižono garstyčios – 1 valgomasis šaukštas.
Aštriųjų pipirų padažas – ½ šaukštelio.
krienų – 2 šaukšteliai.
Laiškiniai česnakai, smulkiai supjaustyti laiškiniai česnakai – 2 šaukštai. ir papuošimui
Druska ir malti juodieji pipirai – pagal skonį
Paprikos – ¼ šaukštelio.
Kiaušinius užpilkite vandeniu, užvirinkite ir virkite ant silpnos ugnies 9 minutes. Palikite atvėsti po šaltu vandeniu (maždaug 1 minutę) ir nulupkite. Nuvalykite sausai.
Kiaušinius perpjaukite pusiau (išilgai). Išimkite trynius. Gali likti tik 6 vienetai. Sumaišykite juos su tofu, majonezu, garstyčiomis, aštriu padažu ir smulkintais žaliaisiais svogūnais. Paragaukite ir pagardinkite druska bei pipirais. (Įdarą galima paruošti iš anksto ir laikyti šaldytuve iki 2 dienų.)
Sudėkite mišinį į plastikinį maišelį ir nupjaukite jo kampą. „Voverės” puseles pripildykite įdaro. Įdarytus kiaušinius sudėkite į lėkštę, pabarstykite paprika ir žaliaisiais svogūnais. Gero apetito!
Translated with www.DeepL.com/Translator (free version)