Uogų valčių pyragaičiai su uogomis

Norėčiau pasidalyti uogų pyragėlių iš mielinės tešlos receptu. Pyragai labai skanūs, o jei juos supakuosite neįprastai – į laivelių formą, jie taip pat bus labai gražūs.

Sudedamosios dalys

Uogų pyragams pagaminti reikia:

  • Tešlai:
  • miltai – 300 g (+/-);
  • pieno – 150 ml;
  • augalinis aliejus – 50 ml;
  • vienas kiaušinis – 1 vnt;
  • cukraus – 1 šaukštelis;
  • sausų mielių – 1 šaukštelis;
  • druskos – 0,5 šaukštelio;
  • kiaušinio tryniu arba pienu patepkite riebalus.
  • Įdarui:
  • bet kokias sezono uogas arba galite naudoti šaldytas.

Maisto gaminimo procesas

  1. Pirmiausia paruoškite užkandį. Mieles ir cukrų ištirpinkite šiltame piene ir palikite 15 minučių.
  2. Sudėkite užkandį, kiaušinį, druską ir gerai išmaišykite.
  3. Suberkite persijotus miltus.
  4. Užminkykite minkštą tešlą. Baigiant minkyti įpilkite augalinio aliejaus ir dar kartą gerai išminkykite. Padėkite tešlą šiltoje vietoje, kad pakiltų.
  5. Jei naudojate šaldytas uogas, atšildykite jas ir nusausinkite skysčio perteklių.
  6. Tešla padvigubės. Gerai iškočiokite tešlą ir leiskite jai pakilti antrą kartą.
  7. Padėkite tešlą ant miltais pabarstyto paviršiaus, gerai išminkykite ir padalykite į nedidelius gabalėlius.
  8. Iš kiekvieno gabalėlio suformuokite paplotėlį ir padarykite du įpjovimus, kaip parodyta nuotraukoje. Į vidurį sudėkite įdarą.
  9. Suformuokite apvadą, kaip parodyta paveikslėlyje.
  10. Dabar mūsų užpildas nepabėgs.
  11. Dėkite paplotėlius ant aliejumi pateptos kepimo skardos. Palikite pyragėlius pailsėti apie 20 minučių. Tada aptepkite plaktu kiaušinio tryniu arba pienu ir pašaukite į įkaitintą orkaitę. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje, kol suminkštės.
  12. Paruoštus mielinės tešlos pyragėlius su uogomis šiek tiek atvėsinkite, jei norite, pabarstykite apetitą žadinančius laivelius cukraus pudra.
  13. Gero apetito!

 

Parašykite komentarą