Norėčiau pasidalyti uogų pyragėlių iš mielinės tešlos receptu. Pyragai labai skanūs, o jei juos supakuosite neįprastai – į laivelių formą, jie taip pat bus labai gražūs.
Sudedamosios dalys
Uogų pyragams pagaminti reikia:
- Tešlai:
- miltai – 300 g (+/-);
- pieno – 150 ml;
- augalinis aliejus – 50 ml;
- vienas kiaušinis – 1 vnt;
- cukraus – 1 šaukštelis;
- sausų mielių – 1 šaukštelis;
- druskos – 0,5 šaukštelio;
- kiaušinio tryniu arba pienu patepkite riebalus.
- Įdarui:
- bet kokias sezono uogas arba galite naudoti šaldytas.
Maisto gaminimo procesas
- Pirmiausia paruoškite užkandį. Mieles ir cukrų ištirpinkite šiltame piene ir palikite 15 minučių.
- Sudėkite užkandį, kiaušinį, druską ir gerai išmaišykite.
- Suberkite persijotus miltus.
- Užminkykite minkštą tešlą. Baigiant minkyti įpilkite augalinio aliejaus ir dar kartą gerai išminkykite. Padėkite tešlą šiltoje vietoje, kad pakiltų.
- Jei naudojate šaldytas uogas, atšildykite jas ir nusausinkite skysčio perteklių.
- Tešla padvigubės. Gerai iškočiokite tešlą ir leiskite jai pakilti antrą kartą.
- Padėkite tešlą ant miltais pabarstyto paviršiaus, gerai išminkykite ir padalykite į nedidelius gabalėlius.
- Iš kiekvieno gabalėlio suformuokite paplotėlį ir padarykite du įpjovimus, kaip parodyta nuotraukoje. Į vidurį sudėkite įdarą.
- Suformuokite apvadą, kaip parodyta paveikslėlyje.
- Dabar mūsų užpildas nepabėgs.
- Dėkite paplotėlius ant aliejumi pateptos kepimo skardos. Palikite pyragėlius pailsėti apie 20 minučių. Tada aptepkite plaktu kiaušinio tryniu arba pienu ir pašaukite į įkaitintą orkaitę. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje, kol suminkštės.
- Paruoštus mielinės tešlos pyragėlius su uogomis šiek tiek atvėsinkite, jei norite, pabarstykite apetitą žadinančius laivelius cukraus pudra.
- Gero apetito!