Orkaitėje kepamo kišo su apelsinais receptas

Šarlotė yra populiarus ir labai skanus prancūzų virtuvės kepinys. Dažniausiai jie kepami su obuoliais. Norėčiau pasiūlyti orkaitėje kepamo apelsinų pyrago receptą. Pyragas yra labai minkštas, orus ir beprotiškai kvapnus. Tai greitai ir lengvai pagaminamas patiekalas, privalote jį išbandyti!

Sudedamosios dalys

Norint paruošti orkaitėje kepamą kišą su apelsinais, reikės:

  • vištų kiaušiniai – 3 vnt;
  • cukraus – 1 puodelis;
  • papildomų miltų – 1 puodelis;
  • didelis apelsinas – 1 vnt;
  • druskos – žiupsnelis;
  • apelsinų žievelės 1 šaukštelis;
  • cukraus pudros pabarstymams.
  • 200 ml stiklinė.

Metodas

  1. Nulupkite apelsino žievelę. Nulupkite apelsiną, pašalinkite odelę ir baltą membraną. Apelsino minkštimą supjaustykite apelsino griežinėliais.
  2. Į kiaušinius įberkite žiupsnelį druskos.
  3. Kiaušinius plakite mikseriu iki putų, tada plakdami dalimis suberkite cukrų. Kiaušinių mišinys turi būti lengvas ir purus, apie 4-5 minutes maišant maišytuvu. Įdėkite apelsino žievelės.
  4. Palaipsniui suberkite persijotus miltus, kaskart po šaukštą įmaišydami į kiaušinių masę.
  5. Tešla bus panaši į grietinę ar grietinėlę. 18-20 cm skersmens kepimo indą išklokite pergamentu. Išpilkite pusę tešlos ir paskirstykite. Išdėliokite apelsinų skilteles. Jei jie rūgštūs, pabarstykite trupučiu cukraus.
  6. Ant viršaus supilkite likusią tešlą.
  7. Kišą kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30-40 minučių – kol apskrus. Paruošę šiek tiek atvėsinkite, nuimkite pergamentą ir leiskite kišui visiškai atvėsti ant grotelių.
  8. Po to apverskite orkaitėje iškeptą gardų ir kvapnų apelsinų kišą aukštyn kojomis ir apibarstykite cukraus pudra. Supjaustykite pyragą gabalėliais ir patiekite prie arbatos.
  9. Gero apetito!

 

Parašykite komentarą