Šokoladinio pyrago sudėtyje nėra kiaušinių, sviesto ir pieno. Šis šokoladinis pyragas tinka tiems, kurie saugo savo figūrą, taip pat tiems, kurie pasninkauja. Mano šeima nėra pasninkaujantys žmonės, juolab liesi, tačiau šį keksą suvalgėme vos per porą minučių. Keksas gaunasi purus, šokoladinis ir drėgnas, o tai man asmeniškai labai patinka kepant.
Sudedamosios dalys
Norėdami pagaminti liesą šokoladinį keksiuką, turėsime:
- 1,5 puodelio miltų;
- 1 puodelis cukraus;
- 1 puodelis vandens;
- 6 šaukštai kakavos miltelių;
- 5 šaukštai augalinio aliejaus;
- 1,5 šaukštelio kepimo miltelių;
- 10 g vanilinio cukraus;
- cukraus pudra patiekimui.
- 200 ml stiklinė.
Metodas
- Sumaišykite visus sausus ingredientus: miltus, cukrų, kakavą, vanilinį cukrų ir kepimo miltelius.
- Sumaišykite vandenį su augaliniu aliejumi ir supilkite į sausus ingredientus. Tešlą išminkykite iki vientisos konsistencijos.
- Supilkite tešlą į keksiukų formą.
- Kepkite 180-200 laipsnių temperatūroje 40 minučių. Paruoštą ir atvėsusį liesą šokoladinį pyragą apibarstykite cukraus pudra. Kaip matote, šis pyragas gaminamas nededant pieno ir kiaušinių, o gaunasi labai skanus.
- Gero apetito!