Omleto pyragas nėra dažnai matomas ant mūsų stalų, ir ne veltui. Kiaušinių blynus galima paskaninti bet kokiu šeimininkės pasirinktu įdaru ir papuošti – omleto mėgėjai bus sužavėti! Patiekite omletą kaip užkandžių pyragą ir laimėsite tiek šventinį meniu, tiek namuose ruoštą patiekalą.
Produktai Trijų sluoksnių omleto pyragas
Ingredientai (4 porcijoms)
Kiaušiniai – 6 vienetai.
Grietinėlė 10% – 3 šaukštai.
Minkštas grietinėlės sūris – 200 g.
Saldžioji paprika – 150 g.
Majonezas arba grietinė – 3 šaukštai.
Kečupas – 3 šaukštai.
Tarkuotas kietasis sūris – 1 valgomasis šaukštas.
Krapų žalumynai (susmulkinti) – 3 šaukštai.
Miltai – 3 šaukštai.
Augalinis aliejus – kepimui
Druska – pagal skonį
Receptas vaizdo įrašasTrigubo sluoksnio pyragas
Žingsnis po žingsnio nuotraukų receptasTrigubo sluoksnio tortas
Recepto nuotrauka: Trijų sluoksnių pyragas – 1 žingsnis
Paruoškite užkandžio omleto su kreminio sūrio įdaru ingredientus.
Recepto nuotrauka: Trijų sluoksnių omleto pyragas – 2 žingsnis
Omletą ruoškite trimis būdais.
„Geltonajam” omletui sumaišykite 2 kiaušinius, 1 šaukštelį miltų, 1 šaukštą grietinėlės, druskos pagal skonį ir 1 šaukštą tarkuoto sūrio. Gerai išplakite mišinį. Kepkite omletą su sūriu keptuvėje su augaliniu aliejumi, uždengę dangčiu.
Recepto nuotrauka: Trijų sluoksnių omleto pyragas – 3 žingsnis
Norėdami pagaminti raudonąjį omletą, sumaišykite 2 kiaušinius, 1 šaukštelį miltų, 1 šaukštą grietinėlės, druskos pagal skonį ir 3 šaukštus kečupo. Gerai išplakite mišinį. Kepkite omletą su kečupu keptuvėje su augaliniu aliejumi, uždengę dangčiu.
Recepto nuotrauka: Trijų sluoksnių omleto pyragas – 4 žingsnis
Norėdami pagaminti žalią omletą, sumaišykite 2 kiaušinius, 1 šaukštelį miltų, 1 šaukštą grietinėlės, druskos pagal skonį ir 3 šaukštus smulkiai supjaustytų krapų. Mišinį kruopščiai suplakite. Kepkite omletą su žalumynais keptuvėje su augaliniu aliejumi, uždengę dangčiu.
Recepto nuotrauka: Trisluoksnis omleto pyragas – 5 etapas.
Įdėkite paprikas į mikrobangų krosnelę maksimaliu galingumu 2 minutėms, tada iš karto sudėkite į celofaninį maišelį. Kai paprikos atvės, nuimkite odelę, išskobkite sėklas ir supjaustykite mažais kubeliais.
Recepto nuotrauka: Trisluoksnis omleto pyragas – 6 etapas.
Įdarui sumaišykite pjaustytas paprikas, minkštą kreminį sūrį ir majonezą (arba grietinę), gerai išmaišykite.
Recepto nuotrauka: Trijų sluoksnių omleto pyragas – 7 žingsnis
Paruoškite omleto blynelius išlygindami kraštus ir aptepdami juos paruoštu kreminio sūrio ir saldžiųjų paprikų užtepu. Sudėkite omleto pyragą taip, kad blyneliai būtų vienas ant kito, ir padėkite į šaldytuvą 1 valandai. Gero apetito!