Lengvas ir sveikas patiekalas iš šparaginių pupelių, morkų ir svogūnų. Daržovės yra sultingos ir švelnios, o kiaušinis patiekalą padaro maistingesnį. Česnakas ir sojų padažas suteikia malonų, aštrų skonį.
Produktai Šparaginės pupelės su morkomis, kiaušiniu ir sojų padažu
Ingredientai (2 porcijoms)
Šparaginės pupelės (šviežios arba šaldytos) – 200 g
Morkos – 200 g
Svogūnai – 100 g
Kiaušinis – 1 kiaušinis.
Sojų padažas – 15 ml (1 valgomasis šaukštas)
Augalinis aliejus – 30 ml (2 šaukštai)
Česnakas – 5 g (1 skiltelė)
Druska – 1/5 šaukštelio.
Malti juodieji pipirai – žiupsnelis
Žingsnis po žingsnio nuotraukų receptasKiliminės pupelės su morkomis, kiaušiniais ir sojų padažu
Recepto nuotrauka: Šparaginės pupelės su morkomis, kiaušiniu ir sojų padažu – 1 žingsnis.
Paruoškite visus ingredientus. Gerai tinka šviežios pupelės sezono metu ir šaldytos pupelės šaltuoju metų laiku. Šaldytų pupelių prieš tai nereikia atitirpinti. Prieš gamindami nuplaukite šaltu vandeniu, kad pašalintumėte ledo gabalėlius.
Recepto nuotrauka: Šparaginės pupelės su morkomis, kiaušiniu ir sojų padažu – 2 žingsnis
Nulupkite svogūną ir supjaustykite plonais pusžiedžiais.
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų, suberkite svogūnus ir maišydami kepkite 3-4 minutes ant silpnos ugnies.
Recepto nuotrauka: Šparaginės pupelės su morkomis, kiaušiniu ir sojų padažu – 3 etapas
Morkas nulupkite, nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Sudėkite svogūnus ir maišydami kepkite 4-5 minutes ant vidutinės ugnies.
Recepto nuotrauka: Šparaginės pupelės su morkomis, kiaušiniu ir sojų padažu – 4 žingsnis.
Česnaką nulupkite ir smulkiai sukapokite. Sudėkite daržoves ir maišydami kepkite maždaug minutę.
Recepto nuotrauka: Šparaginės pupelės su morkomis, kiaušiniu ir sojų padažu – 5 žingsnis.
Nupjaukite abiejų šviežių pupelių uodegėles. Pupeles supjaustykite 2-3 cm gabaliukais, sudėkite į keptuvę ir išmaišykite. Troškinkite ant silpnos ugnies, uždengę dangčiu, kol suminkštės. Užtrukau apie 20 minučių.
Pirmiausia porą minučių kaitinkite šaldytas pupeles ant didelės ugnies. Tada virkite ant silpnos ugnies po dangčiu apie 10 minučių.
Recepto nuotrauka: Šparaginės pupelės su morkomis, kiaušiniu ir sojų padažu – 6 etapas
Kai pupelės suminkštės, įmuškite kiaušinį. Kepkite viską ant vidutinės ugnies 1-2 minutes, nuolat maišydami.
Recepto nuotrauka: Šparaginės pupelės su morkomis, kiaušiniu ir sojų padažu – 7 žingsnis.
Supilkite sojų padažą. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
Recepto nuotrauka: Šparaginės pupelės su morkomis, kiaušiniu ir sojų padažu – 8 žingsnis.
Išmaišykite, kad susimaišytų. Virkite dar porą minučių.
Recepto nuotrauka: Šparaginės pupelės su morkomis, kiaušiniu ir sojų padažu – 9 žingsnis
Šparaginės pupelės su morkomis, kiaušiniu ir sojų padažu paruoštos. Galite patiekti atskirai arba prie mėsos ir žuvies patiekalų.
Recepto nuotrauka: Šparaginės pupelės su morkomis, kiaušiniu ir sojų padažu – 10 žingsnis
Mėgaukitės!