Traškūs vafliai su grietine elektrinėje vaflinėje

Pateikiame skanių, traškių vaflių receptą. Tešla užmaišoma su grietine ir sviestu, kad vafliai būtų ploni, kvapnūs ir labai skanūs. Kepkite juos gerai įkaitintoje elektrinėje vaflinėje. Tešlos sudėtyje yra aliejaus, todėl kepant nereikia tepti vaflinės atvartų. Kiekvieną vaflį papildomai susukau į vamzdelį. Gardūs, traškūs vafliniai šiaudeliai tikrai patiks ir suaugusiesiems, ir vaikams, o juos nesunku pasigaminti arbatos vakarėliui namuose!

Sudedamosios dalys

Kad elektrinėje vaflinėje pagamintumėte traškius vaflius, reikia:

  • grietinės (turėjau 20 proc. riebumo grietinės) – 50 g;
  • kiaušinis – 3 vnt;
  • sviesto – 180 g;
  • miltai – 150 gr
  • cukraus – 150 gr;
  • degtinės arba likerio – 1 valgomasis šaukštas;
  • sodos – žiupsnelis;
  • citrinos sulčių (arba 9 proc. acto), kad užgesintų sodą.

Maisto gaminimo procesas

  1. Paruoškite produktus.
  2. Dubenyje sumaišykite kiaušinius ir cukrų, išmaišykite masę plaktuvu.
  3. Supilkite grietinę ir maišykite vieliniu plakikliu iki vientisos masės.
  4. Suminkštinkite sodą su citrinos sultimis (arba valgomuoju actu) ir supilkite į dubenį, dar kartą išmaišykite.
  5. Ištirpinkite sviestą (lengva ištirpinti mikrobangų krosnelėje). Į dubenį su kiaušinių ir grietinės mišiniu supilkite ne karštą ištirpintą sviestą ir gerai išmaišykite.
  6. Palaipsniui suberkite miltus, maišydami vaflių tešlą vieliniu plakikliu. Tešla neturi būti per tiršta.
  7. Į vaflių tešlą supilkite degtinę arba likerį. Alkoholio reikia, kad vafliai taptų traškūs. Įdėjau likerio, kad vafliai būtų aromatingesni.
  8. Sumaišykite tešlą, ji nebus labai tiršta, kaip nuotraukoje.
  9. Gerai įkaitinkite elektrinę vaflinę; aš jos atvartų nepadengiau aliejumi. Į vaflinę dėkite 2 valgomuosius šaukštus tešlos. Sandariai uždarykite vaflinės atvartus ir kepkite vaflius, kol jie taps auksiniai. Paruoštą vaflį dėkite į lėkštę. Prieš kepdami kiekvieną papildomą vaflį įmaišykite tešlą. Palaipsniui iškepkite visus vaflius.
  10. Dar karštus vaflius galima susukti į vamzdelį ir atvėsinti. Galiausiai gavau 20 traškių vaflių lazdelių. Šiuos apetitiškus, traškius vaflius su grietine patiekite kaip desertą su arbata, kava, pienu ar naminiu kompotu.
  11. Gero apetito!

 

Parašykite komentarą