Sausainiai su varške ir obuoliais

Siūlau išbandyti nuostabius varškės ir obuolių sausainius. Šie sausainiai tokie skanūs, kad sunku nuo jų atsiplėšti. Išorėje traškūs, šiek tiek drėgni, o viduje erdvūs ir švelnūs – šie sausainiai nepalieka abejingų nei vaikų, nei suaugusiųjų. Juos galite patiekti su pienu arba puodeliu kavos ar arbatos. Turėtumėte juos išbandyti!

Sudedamosios dalys

Šiems sausainiams su varške ir obuoliais pasigaminti reikės:

  • varškės sūrio (pageidautina turguje) – 200 gr;
  • vištos kiaušinis – 1 vnt;
  • cukraus – 150 g;
  • papildomų miltų – 250-300 gr;
  • druskos – žiupsnelis;
  • augalinis aliejus – 100 gr;
  • kepimo miltelių – 2 šaukšteliai;
  • cinamono miltelių – 1 šaukštelis;
  • obuolys – 2 vnt.

Virimo procedūra

  1. Į varškę įberkite 100 g cukraus ir žiupsnelį druskos.
  2. Supilkite augalinį aliejų ir įmuškite kiaušinį.
  3. Mišinį plakite panardinamuoju maišytuvu, kol susidarys minkšta varškės masė.
  4. Suberkite kepimo miltelius ir pusę miltų.
  5. Sumaišykite ir sudėkite nuluptus ir sėklalizdžius obuolius, supjaustytus nedideliais gabalėliais.
  6. Tada suberkite likusius miltus ir užminkykite tešlą. Tešla turi būti ne per kieta, bet išlaikyti formą, šiek tiek lipni. Miltų kiekis priklauso nuo varškės drėgnumo, todėl jų gali prireikti daugiau arba mažiau. Iš tešlos iškočiokite 16 vienodo dydžio rutuliukų.
  7. Likusius 50 g cukraus sumaišykite su cinamonu.
  8. Apvoliokite varškės rutuliukus cukraus mišinyje.
  9. Varškės rutuliukus sudėkite ant pergamentu išklotos kepimo skardos toli vienas nuo kito.
  10. Kepkite varškės ir obuolių sausainius iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25-30 minučių.
  11. Atvėsinkite ir patiekite beprotiškai skanius ir kvapnius varškės ir obuolių sausainius.
  12. Gero apetito!

 

Parašykite komentarą