Jei neturite vaflinės ir norite pradžiuginti save ir artimuosius skaniais, traškiais vafliais, siūlau juos kepti keptuvėje. Tiesą sakant, išbandžiau daugybę receptų ir šis buvo vienintelis, kuris tikrai tiko, t. y. gavosi tikrai skanūs, traškūs vafliai, kuriuos galima suvynioti į ritinėlius ar pyragus, jie gerai išlaiko formą ir yra paruošti bet kokiam įdaro kremui. Rekomenduoju! Iš to paties kiekio ingredientų galima pagaminti 18-20 maždaug 20 cm skersmens vaflių.
Sudedamosios dalys
Norėdami keptuvėje pasigaminti traškių vaflių, turėsite
- pieno – 100 ml;
- sviestas – 100 gr;
- vištienos kiaušinis – 3 vnt;
- cukraus – 150 gr;
- vanilinio cukraus – 1 šaukštelis;
- druskos – žiupsnelis;
- papildomų miltų – 200 gr.
Metodas
- Ištirpinkite sviestą ir atvėsinkite, kol jis bus šiltas.
- Atskirame dubenyje suplakite 3 kiaušinius, suberkite cukrų, druską ir vanilinį cukrų.
- Kiaušinių ir cukraus mišinį plakite mikseriu, kol taps purus ir baltas, supilkite ištirpintą sviestą, supilkite pieną ir vėl plakite.
- Įmaišykite persijotus miltus.
- Tešlą kruopščiai išmaišykite mentele (šaukštu arba mikseriu, įjungtu nedideliu greičiu). Tešla atrodys kaip grietinė arba kremas.
- Įkaitinkite keptuvę (mano keptuvė yra 22 cm skersmens), į jos vidurį dėkite 1,5 šaukšto tešlos, greitai ir kuo ploniau ją paskirstykite.
- Ant vidutinio karštumo ugnies 2-3 minutes kepkite vieną plokštainio pusę, tada atsargiai apverskite mentele ir 1-2 minutes kepkite kitą pusę (kol taps auksinės spalvos). Svarbiausia neperkepti duonos plokštainio (jis sutrūkinės ir nesukris) ir neperkepti (jis nebus traškus).
- Karštą plokštainį susukite į vamzdelį ar kūgį ir leiskite jam atvėsti.
- Visus vaflius iškepkite ir suvyniokite taip pat. Atvėsę vafliai bus tvirti ir traškūs. Kitus labai skanius, traškius keptuvėje virtus vaflius galima užpildyti bet kokia grietinėle arba virintu sutirštintu pienu. Šie vafliai pasirodo puikiai, pabandykite!
- Mėgaukitės!