Šis mandarinų pyrago, pagaminto su kefyru, receptas – puikus būdas greitai iškepti ką nors popietės arbatai arba sulaukus svečių. Jis būna labai skanus, kvapnus, drėgnas, sultingas ir nepaprastai minkštas, o jį pagaminti gali net pradedantis virėjas. Išbandykite – ingredientus lengva pasigaminti ir jų turi kiekviena šeimininkė!
Sudedamosios dalys
Mandarinų želė pyragui pagaminti reikės:
- 2,5 % kefyras – 100 ml;
- vištos kiaušinis – 1 vnt;
- druskos – žiupsnelis;
- cukraus – 100 gr;
- vanilinio cukraus – 1 šaukštelis;
- sviesto – 50 g (tešlai) + 10 g (formelėms patepti);
- geriamoji soda – 0,5 šaukštelio;
- aukščiausios rūšies pirmojo spaudimo miltų – 1 puodelis (200 ml talpos);
- cukraus pudra apibarstyti pyragą;
- saldžiųjų mandarinų – 2-3 vienetai.
gaminimo procesas
- Supilkite sodą į kambario temperatūros kefyrą, išmaišykite ir palikite 5 minutes. Soda suminkštės ir susidarys putos.
- Ištirpinkite sviestą ir atvėsinkite, kol jis bus šiltas.
- Kiaušinį įmuškite į dubenį su žiupsneliu druskos.
- Kiaušinį išplakite plaktuvu, suberkite cukrų ir vanilinį cukrų.
- Plakite dubenį vieliniu plakikliu, kol cukrus ištirps, tada supilkite ištirpintą sviestą. Sudėkite kefyrą ir sodą ir išmaišykite.
- Suberkite miltus ir vieliniu plakikliu užminkykite tešlą, kuri lėtai bėga nuo vielinio plakiklio (kaip pavaizduota paveikslėlyje), panašiai kaip plona grietinė.
- 22 x 16 cm dydžio formą ištepkite sviestu ir išklokite dugną pergamentu. Nulupkite mandarinus, padalykite juos skiltelėmis ir sudėkite į lėkštę vienu sluoksniu.
- Supilkite tešlą ant mandarinų ir išlyginkite.
- Kepkite mandarinų pyragą 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25-30 minučių (kol tešla paruduos).
- Leiskite pyragui atvėsti tortinėje formoje, tada apverskite jį ir nuimkite pergamentą.
- Tešlą pabarstykite cukraus pudra.
- Supjaustykite kefyro pyragą su mandarinais gabaliukais ir patiekite su arbata, kuri yra skani, kvapni ir švelni. Esu tikra, kad šis pyragas patiks jūsų šeimai ir svečiams!
- Gero apetito!