Skanių, trapių, gardžių sausainių pagal šį receptą lengva pasigaminti arbatos gėrimui. Margarino pagrindu paruoštą tešlą lengva išminkyti net pradedantiesiems. Sausainius galima išpjauti paprasta stikline ar peiliu, tačiau geriausia naudoti specialias sausainių pjaustymo formeles. Suteikdami jiems skirtingas formas, šiuos sausainius galite kepti ne tik šeimos arbatos vakarėliams, bet ir Naujųjų metų, Kovo 8-osios, gimtadienio ir kt. progoms. Esu tikra, kad šie sausainiai patiks ir suaugusiesiems, ir vaikams!
Sudedamosios dalys
Norėdami paruošti trapius naminius sausainius, turėsite:
- kambario temperatūros margarinas – 150 gr;
- kvietinių miltų – 2 puodeliai;
- vištos kiaušinis – 1 vnt;
- cukraus – 150 g;
- kepimo miltelių – 1 šaukštelis.
- Stiklinės tūris 200 ml.
Metodas
- Išimkite margariną iš šaldytuvo, kad kambario temperatūroje jis būtų pakankamai minkštas. Suminkštėjusį margariną perkelkite į dubenį, supilkite cukrų (jei norite, galite šiek tiek sumažinti cukraus kiekį).
- Margariną ir cukrų šakute išmaišykite į vientisą masę. Man prireikė 2 minučių.
- Į mišinį įmuškite žalią kiaušinį.
- Dar kartą sumaišykite ingredientus, galite naudoti mikserį, kad tai padarytumėte greitai. Turėtumėte gauti tokią purią masę.
- Į gautą masę 2-3 kartus persijokite miltus. Suberkite miltus ir iš karto įmaišykite juos į masę, iš pradžių šaukštu, o paskui rankomis. Kartu su miltais suberkite kepimo miltelius.
- Tešla turi būti minkšta ir glotni.
- Tada sausainių tešlą reikia atšaldyti, įdėjus į maišelį ir 20-30 minučių palaikius šaldytuve.
- Ant lengvai miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite šaltą tešlą į maždaug 5-7 mm storio lakštą. Išpjaukite norimos formos sausainius sausainių formele (arba stikline, arba tiesiog peiliu).
- Sudėkite sausainius ant pergamentu išklotos kepimo skardos. Turėjau 30 vienetų.
- Į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę įdėkite kepimo skardą ir kepkite 20 minučių. Sausainiai lengvai paruduos.
- Šie naminiai sausainiai, pagaminti iš margarino tešlos, yra trapūs ir skanūs, išbandykite!
- Mėgaukitės arbatos gėrimu!