Mėsos koldūnai

Norėčiau jums pasiūlyti savo mėsos koldūnų receptą. Ar gali būti geriau, jei tešla bus puri, sultingas mėsos įdaras ir traški plutelė?

Sudedamosios dalys

Šiems mėsos koldūnams pagaminti reikia:

  • Tešlai:
  • 500 ml pieno;
  • 30 g šviežių mielių;
  • 1 kg miltų;
  • 1 valgomasis šaukštas cukraus;
  • 1 šaukštelis druskos;
  • 2 šaukštai augalinio aliejaus + kepimui.
  • Įdarui:
  • 600 g maltos mėsos;
  • 1 didelis svogūnas;
  • Druskos ir pipirų pagal skonį.

Maisto gaminimo procesas

  1. Užminkykite tešlą beliašui. Mieles ištirpinkite šiltame piene kartu su cukrumi. Suberkite miltus, kad gautųsi tirštos grietinės konsistencija. Pastatykite troškinį šiltoje vietoje, kad pakiltų.
  2. Kai troškinys pakils, įpilkite augalinio aliejaus ir druskos. Palaipsniui įmaišykite miltus ir išminkykite vientisą, minkštą tešlą. Tešlą sudėkite į riebalais pateptą dubenį.
  3. Uždenkite tešlą ir palikite šiltoje vietoje maždaug 1-1,5 valandos. Per tą laiką tešla turėtų padvigubėti.
  4. Kol tešla verda, paruoškite įdarą: sumalkite mėsą ir svogūną per mėsmalę, įberkite druskos, pipirų ir gerai išmaišykite.
  5. Kai tešla pakils, išminkykite ją ir padalykite į rutuliukus.
  6. Kiekvieną rutuliuką plonai iškočiokite.
  7. Į vidurį paskleiskite faršą.
  8. Užspauskite kraštus, palikdami viduryje angą.
  9. Įkaitinkite aliejų ant vidutinės ugnies. Ant viršaus uždėkite koldūnus su mėsa angomis į apačią.
  10. Kepkite, kol mėsos koldūnai gražiai paruduos. Apverskite, šiek tiek sumažinkite ugnį ir apkepkite iš kitos pusės. Apsukę beliash, jo atgal nebeatsukite, nes kitaip išbėgs visos sultys. Iškepusią mėsą sudėkite ant popierinių rankšluosčių, kad pašalintumėte riebalų perteklių. Visus beliašus kepkite taip pat.
  11. Koldūnai skanūs, sultingi ir labai apetitiški.
  12. Gero apetito!

 

Parašykite komentarą