Be mėsos keptas beliašas su svogūnais (dar vadinamas „netikru beliašu”) – tai iš esmės keptų blynų versija, kurios skonis primena beliašą, tačiau ją pagaminti daug paprasčiau ir greičiau. Tinkamą mėsos skonį tinginiui suteikia mėsos skonio prieskoniai, pavyzdžiui, „Meavina” (aš gaminau su 10 daržovių prieskoniais), ir didelis kiekis svogūnų. Koldūnai yra labai skanūs ir purūs, juos galima patiekti su bet kokiu jums patinkančiu padažu – pomidorų, grietinės, majonezo ir t. t., arba valgyti tiesiog šiaip sau.
Sudedamosios dalys
Norint pasigaminti tinginį belašą be mėsos ir svogūnų, reikės:
- šiltas vanduo – 500 ml;
- sausų mielių – 1 valgomasis šaukštas (su gabalėliu);
- „Mivina” mėsos arba „10 daržovių” prieskoniai ir kt. – 1 valgomasis šaukštas;
- papildomų miltų – 400-430 g;
- svogūnas (vidutinio dydžio) – 3-4 vnt;
- maltų juodųjų pipirų – 0,5 šaukštelio;
- augalinio aliejaus blynams kepti.
Maisto gaminimo procesas
- Į šiltą vandenį supilkite sausas mieles ir prieskonius.
- Įberkite miltų.
- Sumaišykite ir šaukštu išminkykite gana tirštą tešlą (šiek tiek storesnę nei įprastoms bulvytėms). Į tešlą nedėkite druskos, nes prieskoniai yra sūrūs.
- Smulkiai supjaustykite nuluptus svogūnus ir įmaišykite į tešlą.
- Gerai išmaišykite tešlą ir ją papipirinkite.
- Dar kartą išmaišykite tešlą, uždenkite maistine plėvele ir palikite šiltoje vietoje 1 valandai – tešla turėtų padvigubėti.
- Šaukštu dėkite tešlą į keptuvę, gerai įkaitintą su augaliniu aliejumi, ir suformuokite kepaliukus. Kepkite ant vidutinės ugnies, kol apskrus viena pusė, tada apverskite į kitą pusę, uždenkite keptuvę ir taip pat kepkite, kol apskrus.
- Labai skanūs beliašai virti su svogūnais, nededant mėsos, geriau patiekti karštus arba šiltus su mėgstamu padažu.
- Gero apetito!