Tai nuostabūs avižiniai ir moliūgų sausainiai, pagaminti be jokių miltų. Tiems, kurie skaičiuoja kalorijas ir baiminasi priaugti per daug svorio, šie sausainiai tikrai patiks, be to, jie skanūs ir lengvai pagaminami. Išbandykite juos!
Sudedamosios dalys
Šiems avižinių dribsnių ir moliūgų sausainiams pasigaminti reikės
- avižinių dribsnių – 1 puodelis (250 ml stiklinės tūrio);
- vandens – 125 ml;
- augalinio aliejaus – 1,5 valgomojo šaukšto;
- raugo – 1 šaukštelis;
- nuluptas moliūgas – 80 g;
- cukraus – 1 valgomasis šaukštas;
- karšto vyno mišinio (galima pakeisti cinamonu) – 1 šaukštelis;
- sultenių – 30 gr.
Maisto gaminimo procesas
- Avižinius dribsnius suberkite į dubenį ir užpilkite 125 ml verdančio vandens. Iš karto išmaišykite šaukštu ir palikite 15 minučių. Tuo tarpu sutarkuokite moliūgą ir nuplaukite sultenes. Į dribsnius suberkite sultenes ir moliūgus, tada įmaišykite cukrų ir karšto vyno mišinį. Vietoje karšto vyno mišinio įberkite šaukštelį cinamono, imbiero arba kardamono, priklausomai nuo to, ką mėgstate.
- Išmaišykite mišinį ir supilkite augalinį aliejų bei kepimo miltelius. Mišinys bus tirštas ir klampus.
- Kepimo skardą išklokite pergamentu. Šaukštu dėkite avižų ir moliūgų mišinį ant pergamento, kad susidarytų sausainiai. Kiekvieną sausainį šiek tiek prispauskite prie viršaus, kad kepant jis nesubyrėtų.
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite sausainius 25-30 minučių.
- Paruoštus neįtikėtinai skanius avižinių dribsnių ir moliūgų sausainius patiekite su puodeliu kavos ar arbatos!
- Gero apetito!