Duonos keptuvės pica

Jei norite greitai ir skaniai pavalgyti savo šeimai, šis keptuvėje keptos duonos picos receptas skirtas jums! Jis paruošiamas per kelias minutes, tešlos net nereikia minkyti, o patiekti jį galite pusryčiams ar vakarienei. Galima naudoti bet kokį faršą: virtą ar rūkytą dešrą, dešreles, dešreles, dešreles, keptus grybus, virtą vištieną ar bet kokią kitą mėsą, ką tik rasite šaldytuve. Turite tai išbandyti, jūsų šeima jums padėkos!

Sudedamosios dalys

Norint pasigaminti duonos picą keptuvėje, reikės:

  • balta duona (arba duona) – 150-200 g;
  • rūkyta dešra – 100 g;
  • pieniškos dešrelės – 1-2 vnt;
  • vištienos kiaušinis – 4-5 vnt;
  • kietasis sūris – 100 g;
  • pomidorų padažas (arba kečupas) – 2-3 šaukštai;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų, kitų prieskonių – pagal skonį;
  • augalinis aliejus – 3 šaukštai;
  • žalumynai.

Maisto gaminimo procesas

  1. Prancūzišką duoną supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais. Dešrą ir dešrą supjaustykite šiek tiek mažesniais kubeliais.
  2. Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi, kepkite dešrą ir dešreles ant vidutinės ugnies 2 minutes, retkarčiais pamaišydami.
  3. Į dešrą ir dešreles sudėkite supjaustytas duonos riekeles, išmaišykite ir kepkite apie 2-3 minutes, retkarčiais pamaišydami (duonos riekelės turi būti šiek tiek apkepusios).
  4. Keptuvės turinį užpilkite pomidorų padažu (arba kečupu).
  5. Kiaušinius pagardinkite druska, pipirais ir prieskoniais.
  6. Kiaušinius gerai įmuškite šakute.
  7. Supilkite kiaušinius į keptuvę ir kepkite 3 minutes ant silpnos ugnies, nieko nemaišydami.
  8. Tada keptuvę uždenkite dangčiu ir ant mažos ugnies kepkite duonos picą dar apie 3-4 minutes, tada gausiai apibarstykite tarkuotu sūriu. Vėl uždenkite keptuvę dangčiu ir laikykite picą ant silpnos ugnies 1-1,5 minutės.
  9. Tada išjunkite dujas ir palikite picą po dangčiu dar kelioms minutėms. Ant paruoštos picos pabarstykite smulkintų žolelių.
  10. Šią skanią, sočią ir kvapnią duonos picą patiekite karštą ir supjaustytą porcijomis. Patiekalas keptuvėje paruošiamas per kelias minutes, net tešlos nereikia minkyti, išbandykite!
  11. Gero apetito!

 

Parašykite komentarą