Siūlau pasigaminti gardžių, švelnių, tingių chačapurių. Receptas labai paprastas. Tešla užmaišoma su kefyru ir varške, tada chačapuri kepamas keptuvėje. Skanus, sotus patiekalas greitam užkandžiui arba pusryčiams.
Sudedamosios dalys
Norėdami paruošti tingus chačapuri su varške keptuvėje, mums reikės:
- bet kokio riebumo kefyro – 100 ml;
- bet kokio riebumo varškė – 100 g;
- kiaušinis – 1 vnt;
- druskos – žiupsnelis;
- miltų – 3-4 šaukštai;
- krapų – pora šakelių;
- augalinio aliejaus kepimui.
Maisto gaminimo procesas
- Paruoškite produktus.
- Dubenyje įmuškite kiaušinį ir įberkite druskos.
- Supilkite kefyrą.
- Kiaušinį ir kefyrą sumaišykite vieliniu plakikliu iki vientisos masės, tada sudėkite varškę ir dar kartą išmaišykite vieliniu plakikliu. Kai varškės, kiaušinių ir kefyro mišinys taps vientisas, suberkite smulkiai supjaustytus krapus ir gerai išmaišykite.
- Suberkite miltus ir plaktuvu išmaišykite chačapuri tešlą.
- Tešla bus vientisa ir gana tiršta, panaši į blynų tešlą.
- Į keptuvę įpilkite šiek tiek aliejaus, gerai įkaitinkite ir paskleiskite tešlą, išlyginkite ją.
- Uždenkite keptuvę dangčiu ir ant vidutinės ugnies 5 minutes virkite tingus khachapuri su varške.
- Tada apverskite khachapuri ir dar 5 minutes kepkite uždengę dangčiu.
- Iš keptuvės į lėkštę perkelkite švelnų tinginį chačapurį, pagamintą iš varškės ir kefyro, ir iš karto patiekite. Šis paprastas patiekalas labai skanus, išbandykite!
- Mėgaukitės!