Šokoladinis pyragas su grietine keptuvėje

Norėčiau jums pasiūlyti nuostabų šokoladinio pyrago su grietine keptuvėje receptą. Tai vienas iš sėkmingiausių pyragų be kepimo, kurį mėgsta visa mano šeima. Pyragą lengva pagaminti, jis būna labai švelnus, minkštas ir neįtikėtinai skanus. Rekomenduoju! Iš siūlomo kiekio iškepiau 7 x 20 cm dydžio pyragus.

Sudedamosios dalys

Šokoladiniam pyragui su grietine keptuvėje pagaminti reikia:

  • Kepimo plutai:
  • pieno – 130 ml;
  • vištos kiaušinis – 2 kiaušiniai
  • cukraus – 170 gr;
  • kakavos miltelių – 10 gr;
  • geriamoji soda – 1 šaukštelis;
  • kepimo miltelių – 10 g;
  • Augalinis aliejus – 50 g (tešlai) + plutai kepti;
  • druskos – žiupsnelis;
  • aukščiausios rūšies pirmojo spaudimo miltai – 260 g; verdantis vanduo – 100 ml
  • verdančio vandens – 100 ml;
  • 9% acto (arba citrinos sulčių) – 1 šaukštelis.
  • Kremui:
  • grietinės (ne mažiau kaip 30 proc. riebumo) – 250 g;
  • cukraus pudros – 100 gr;
  • vanilinio cukraus – 0,5 paketėlio;
  • romo aromato – 2 lašai (nebūtina).
  • Vyšnių, raudonųjų serbentų uogos, mėtų lapeliai papuošimui (nebūtina).

Maisto gaminimo procedūra

  1. Pirmiausia į dubenį persijokite miltus, suberkite druską, kepimo miltelius, kakavos miltelius, cukrų ir išmaišykite.
  2. Į šį mišinį supilkite kambario temperatūros pieną, sudėkite augalinį aliejų ir žalius kiaušinius.
  3. Išmaišykite plaktuvu, suberkite citrinos sultimis (arba actu) suminkštintą sodą ir plona srovele supilkite verdantį vandenį, kruopščiai maišydami tešlą plaktuvu.
  4. Šokoladinė tešla bus gana skysta, šiek tiek tirštesnė nei blynų tešla.
  5. Geriau tešlą į keptuvę pilti samčiu.
  6. Keptuvę (aš kepiau 20 cm skersmens keptuvėje) šiek tiek patepkite augaliniu aliejumi, įkaitinkite ir pilkite 1-1,5 samčio tešlos, tolygiai paskirstydami po visą keptuvės dugną. Uždenkite keptuvę dangčiu ir kepkite pyragą ant mažiausios ugnies apie 3 minutes. Viršus turi būti sausas ir burbuliuoti.
  7. Atsargiai apverskite pyragą ir kepkite kitą pusę apie 1 minutę, tada perkelkite į plokščią lėkštę.
  8. Visus pyragėlius paruoškite vienodai (man jų buvo 7). Jie labai minkšti ir gana purūs.
  9. Leiskite torto paplotėliams visiškai atvėsti, o kol jie vės, pagaminkite kremą. Kremą gaminau iš naminės grietinės, kurią reikia sudėti į dubenėlį.
  10. Grietinę 2-3 minutes plakite mikseriu nedideliu greičiu, tada suberkite vanilinį cukrų, cukraus pudrą ir kelis lašus kvapiųjų medžiagų.
  11. Tada dideliu greičiu mikseriu plakite grietinę iki purumo ir vientisos masės. Tai užtruko apie 1-2 minutes.
  12. Grietinę bent 30 minučių atšaldykite šaldytuve, tada ja aptepkite atvėsusius pyragaičius, sudėję vieną ant kito, kad gautųsi tortas.
  13. Ant viršaus užtepkite kremo ir papuoškite (aš papuošiau vyšniomis, serbentais ir mėtų lapeliais). Labai švelnus, skanus, minkštas šokoladinis pyragas su grietine, iškeptas keptuvėje, dedamas į šaldytuvą 2-3 valandoms.
  14. Tada pyragą galima supjaustyti ir patiekti ant stalo.
  15. Gero apetito!

 

Parašykite komentarą