Julienne pica

Šiandien dalinuosi julienne picos receptu. Šios picos pagrindą sudaro mielinė tešla su puriu apvadu. Dėl šio krašto daug sultingų įdarų neišbyra. Pagrindui naudojami švieži grybai ir švelnus grietinėlės padažas. Sultingas grybų įdaras su kreminėmis natomis puikiai dera su mieline tešla. Picos skersmuo – 28 cm, ją galima kepti vakarienei arba užkandžiui.

Sudedamosios dalys

Norėdami pasigaminti julienne picą, turime:

  • Tešlai:
  • vandens – 250 ml;
  • sausų mielių – 1 šaukštelis;
  • cukraus – 1 šaukštelis;
  • druskos – 1 šaukštelis.
  • augalinis aliejus – 4 šaukštai;
  • miltai – 500 g.
  • Įdarui:
  • grybai – 250 g;
  • svogūnai – 1 vnt;
  • 10-20 % kremas – 100 ml;
  • kepimo aliejus;
  • kietasis sūris – 100 g;
  • druskos – pagal skonį.

Maisto gaminimo procesas

  1. Paruoškite produktus.
  2. Pašildykite vandenį iki maždaug 40 laipsnių (jei vanduo bus karštesnis, mielės jame žus). Į šiltą vandenį supilkite cukrų ir sausas mieles ir palikite 15 minučių.
  3. Po 15 minučių mielės atgis (pradės putoti), supilkite jas į gilų dubenį. Į dubenį supilkite augalinį aliejų.
  4. Į dubenį supilkite miltus ir druską.
  5. Iš pradžių tešlą išminkykite šaukštu, o tada gerai išminkykite rankomis. Picos tešla bus minkšta ir šiek tiek lipni ant rankų. Uždenkite dubenį rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje 1 valandai. Paprastai įdedu tešlą į orkaitę ir nustatau „Light” (be karščio) režimą.
  6. Kol tešla kyla, pasiruoškime picos priedus, į keptuvę įpilkite šiek tiek augalinio aliejaus, įkaitinkite jį ir sudėkite smulkintus nuluptus svogūnus. Maišydami kepkite svogūnus ant vidutinės ugnies, kol jie taps auksiniai (3-5 min.).
  7. Grybus nuplaukite, supjaustykite griežinėliais ir maišydami sudėkite į kepintus svogūnus.
  8. Grybus ir svogūnus maišydami troškinkite 15 minučių, tada pagal skonį pagardinkite druska.
  9. Į keptuvę supilkite grietinėlę, išmaišykite, 2-3 minutes troškinkite grybus grietinėlėje, nukelkite nuo ugnies, leiskite šiek tiek atvėsti ir picos įdaras paruoštas.
  10. Po valandos tešla gerai pakils.
  11. Kepimo skardą išklokite pergamentu (arba kepimo kilimėliu). Dėkite tešlą ant kepimo skardos ir riebalais pateptomis rankomis suformuokite 28 cm apvalią picą su apskrudusiu kraštu. Palikite plutą 20 minučių šiltoje vietoje.
  12. Tada į picos vidurį sudėkite grybų įdarą ir tolygiai paskirstykite.
  13. Įdarą apibarstykite tarkuotu sūriu.
  14. Kepkite picą apie 20 minučių iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
  15. Pasirodė graži, puri, aromatinga pica „Julienne”.
  16. Sodrus kraštas neleidžia sultingam įdarui, kurio skonis primena džiūvėsius. Kreminis grybų įdaras puikiai dera su mieline tešla, todėl pica yra pati skaniausia.
  17. Gero apetito!

 

Parašykite komentarą