Achma yra gruziniškas patiekalas, gaminamas iš daugybės sluoksnių tešlos ir sūdyto sūrio. Klasikinis achma receptas reikalauja nemažai laiko. Todėl siūlau pasigaminti sočią, apetitą žadinančią tingią lavaš achma su sūriu ir varške. Skonis beveik toks pat kaip originalo, o viskas padaroma greičiau ir paprasčiau. Labai skanu, turėtumėte išbandyti!
Sudedamosios dalys
Norint keptuvėje paruošti tingus lavašo achma su sūriu ir varške, reikės:
- plonas lavašas – 100-120 g;
- vištos kiaušinis – 1 vnt;
- Bet kokio riebumo varškė – 50 g;
- kietasis sūris – 70 g;
- pieno – 110 ml;
- Bet kokio riebumo grietinė – 60 g;
- hummelsuneli – 1 šaukštelis;
- Krapai ir petražolės – pagal skonį;
- česnako – 1-2 skiltelės;
- sviesto – 30 g;
- maltų juodųjų pipirų, prieskonių, druskos – pagal skonį.
Virimo procedūra
- Nuplaukite krapus ir petražoles, nusausinkite. Sutarkuokite sūrį ir varškę į dubenį.
- Supilkite pieną, įmuškite kiaušinį, įberkite druskos, prieskonių, grietinės, smulkintų sunelių ir maltų juodųjų pipirų.
- Įdėkite išspaustą česnaką, susmulkintas petražoles ir krapus.
- Kruopščiai išmaišykite sūrio ir sūrio mišinį.
- Suvyniokite lavašą ir žirklėmis supjaustykite maždaug 1 cm pločio juostelėmis. Į paruoštą sūrio ir sūrio mišinį sudėkite pitos juosteles.
- Sumaišykite pitą su varškės ir sūrio mišiniu ir sudėkite į riebalais išteptą keptuvę, išlyginkite. Tinginį achmą kepkite ant vidutinės ugnies 1-1,5 minutės, tada keptuvę uždenkite dangčiu ir sumažinkite ugnį iki minimalios. Toliau patiekalą kepkite 5-7 minutes.
- Tada lėkšte apverskite kotletukus (t. y. iš keptuvės išverskite juos ant lėkštės, o apverstus grąžinkite į keptuvę) ir kepkite kitą pusę dar apie 5-6 min. po dangčiu ant mažiausios ugnies.
- Patiekite neįtikėtinai skanią, kvepiančią, rudai tingią achmą, pagamintą iš pitos duonos su varške ir sūriu keptuvėje, karštą.
- Gero apetito!