
Užkandžiams ar arbatai iš parduotuvėje pirktos sluoksniuotos tešlos galite iškepti vokelius su grybų ir sūrio įdaru. Juos lengva pasigaminti. Jums tereikia atšildyti tešlą, sudėti keptus grybus su sūriu, suformuoti vokelius ir siųsti į į įkaitintą orkaitę. Po kurio laiko ant stalo turėsite burnoje tirpstantį, sotų kepinį, kuris džiugins jus ir jūsų artimuosius nuostabiu skoniu ir aromatu!
Sudedamosios dalys
Norint pagaminti vokelius su grybais ir sūriu, reikės:
- sluoksniuotos tešlos (mano atveju – be mielių) – 500 g;
- grybai – 300 g
- sūris – 100 g
- kepimo aliejus;
- druskos – pagal skonį
- miltais iškočioti sluoksniuotą tešlą;
- kiaušinio tryniu patepkite sluoksnius.
Maisto gaminimo procedūra
- Pirmiausia atšildykite sluoksniuotą tešlą kambario temperatūroje. Grybus nuplaukite vandeniu ir supjaustykite griežinėliais. Į keptuvę įpilkite aliejaus, sudėkite griežinėliais supjaustytus grybus ir kepkite apie 15 minučių ant vidutinės ugnies, retkarčiais pamaišydami. Pagal skonį pagardinkite druska.
- Iškeptus grybus sudėkite į dubenį ir palikite visiškai atvėsti. Kitame dubenyje sutarkuokite sūrį smulkia tarka.
- Sudėkite sūrį ir grybus, išmaišykite ir įdaras sluoksniuotai tešlai paruoštas.
- Atšildytą sluoksniuotą tešlą iškočiokite ant miltais pabarstyto paviršiaus iki 3-4 mm storio.
- Išminkytą tešlą supjaustykite kvadratėliais, kad turėčiau 8 kvadratėlius.
- Kiekviename kvadratėlyje aštriu peiliu padarykite kelis pjūvius netoli vieno kampo.
- Dalį įdaro dėkite į priešingą kampą. Įdarą iš karto padalinau į 8 dalis.
- Įdarą uždenkite įpjautu kampu, kad gautųsi trikampis vokas. Voko kraštus sutvirtinkite šakute. Sudėkite vokus ant pergamentu išklotos kepimo skardos (arba kepimo kilimėlio).
- Aptepkite vokus plaktu kiaušinio tryniu ir dėkite į įkaitintą orkaitę. Kepkite 180-200 laipsnių temperatūroje 15-20 minučių (kol taps auksinės spalvos).
- Šie aromatingi ir purūs iš sluoksniuotos tešlos kepiniai, įdaryti grybais ir sūriu, puikiai tinka tiek karšti, tiek šalti.
- Gero apetito!