Tešlos rauginimo priemonė visada yra privaloma šeimininkei, mėgstančiai įvairius kepinius. Norėčiau jums pasiūlyti raugintos tešlos gaminimo namuose receptą. Jis niekuo nesiskiria nuo raugo, kurį perkame parduotuvėje. Jei pažvelgsite į pakuotės sudedamąsias dalis, pamatysite, kad. Svarbiausia taisyklė, kad raugą į tešlą kartu su miltais reikia dėti prieš pat kepimą (kad raugas pradėtų veikti orkaitėje). Kepiniuose, kurių sudėtyje yra kefyro, vietoj raugo galima naudoti sodą. Kefyras yra rūgštis, kurią rauginimo medžiagoje pakeičia citrinos rūgštis.
Sudedamosios dalys
Norint pasigaminti raugo tešlą namuose, mums reikės:
- 12 šaukštų miltų;
- 5 valgomieji šaukštai valgomosios sodos;
- 3 valgomieji šaukštai citrinos rūgšties.
Metodas
- Išmatuokite reikiamus ingredientus. Šaukšteliai gali būti įvairūs, jei jie yra tik šaukšteliai arba tik valgomieji šaukštai. Miltai, soda ir citrinos rūgštis turi būti tokiomis proporcijomis, kaip nurodyta pirmiau.
- Viską sumaišykite ir persijokite per sietelį, kad masė būtų be gumulėlių.
- Viską supilkite į sausą stiklainį. Įsitikinkite, kad stiklainis sausas, kad raugas nesusidarytų gumuliukų. Kad naminis raugas ilgiau išsilaikytų, galite į jį įdėti šiek tiek cukraus.
- Skanus kepimas!