Mielinis vyniotinis su aguonomis

Mielinis vyniotinis su aguonomis – labai skanus kepinys. Suktinukas labai minkštas, purus ir kvapnus – labai jaukus ir jaukus. Tokį vyniotinį nesunku pasigaminti namuose, aguonų įdarą galima nusipirkti jau paruoštą arba pasigaminti patiems iš džiovintų aguonų.

Sudedamosios dalys

Mieliniam ritiniui su aguonomis paruošti reikės:

  • 500 g miltų;
  • 250 ml pieno;
  • 2 kiaušinių tryniai;
  • 50 g sviesto;
  • 100 g cukraus;
  • žiupsnelis druskos;
  • Keli lašai vanilės esencijos arba 1 pakelis vanilinio cukraus;
  • 1 apelsino žievelės;
  • 1,5 šaukštelio sausų mielių;
  • 500 g paruošto aguonų įdaro;
  • cukraus pudra patiekimui.
  • Suktinukams sutepti:
  • 1 kiaušinis;
  • 2 šaukštai pieno.

Virimo procedūra

  1. Trynius sutrinkite su cukrumi ir žiupsneliu druskos.
  2. Sudėkite ištirpintą sviestą ir vanilės esenciją, supilkite šiltą pieną ir gerai išmaišykite. Nulupkite apelsino žievelę ir įmaišykite į mišinį.
  3. Sumaišykite miltus su sausomis mielėmis. Palaipsniui suberkite miltus ir užminkykite tešlą.
  4. Tešla turi būti minkšta, lygi ir elastinga. Sudėkite tešlą į dubenį, uždenkite švariu rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje kilti 1 valandą. Tada išminkykite tešlą ir palikite dar 30 minučių.
  5. Tešla gerokai padidės.
  6. Paruoštą tešlą padalykite į dvi dalis. Tešlą iškočiokite į stačiakampį lakštą.
  7. Tolygiai paskirstykite aguonų įdarą ir susukite tešlą.
  8. Suktinukus dėkite ant riebalais išteptos kepimo skardos siūle žemyn. Sumaišykite kiaušinį su pienu ir aptepkite suktinukų viršų bei šonus. Palikite 30 minučių šiltoje vietoje, kad pakiltų.
  9. Aguonų suktinukus kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 45 minutes. Išimkite paruoštus suktinukus iš kepimo skardos, apibarstykite cukraus pudra ir atvėsinkite.
  10. Aguonų suktinukai minkšti, purūs ir labai skanūs.
  11. Gero apetito, mėgaukitės su artimaisiais!

 

Parašykite komentarą