Mielinis vyniotinis su aguonomis – labai skanus kepinys. Suktinukas labai minkštas, purus ir kvapnus – labai jaukus ir jaukus. Tokį vyniotinį nesunku pasigaminti namuose, aguonų įdarą galima nusipirkti jau paruoštą arba pasigaminti patiems iš džiovintų aguonų.
Sudedamosios dalys
Mieliniam ritiniui su aguonomis paruošti reikės:
- 500 g miltų;
- 250 ml pieno;
- 2 kiaušinių tryniai;
- 50 g sviesto;
- 100 g cukraus;
- žiupsnelis druskos;
- Keli lašai vanilės esencijos arba 1 pakelis vanilinio cukraus;
- 1 apelsino žievelės;
- 1,5 šaukštelio sausų mielių;
- 500 g paruošto aguonų įdaro;
- cukraus pudra patiekimui.
- Suktinukams sutepti:
- 1 kiaušinis;
- 2 šaukštai pieno.
Virimo procedūra
- Trynius sutrinkite su cukrumi ir žiupsneliu druskos.
- Sudėkite ištirpintą sviestą ir vanilės esenciją, supilkite šiltą pieną ir gerai išmaišykite. Nulupkite apelsino žievelę ir įmaišykite į mišinį.
- Sumaišykite miltus su sausomis mielėmis. Palaipsniui suberkite miltus ir užminkykite tešlą.
- Tešla turi būti minkšta, lygi ir elastinga. Sudėkite tešlą į dubenį, uždenkite švariu rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje kilti 1 valandą. Tada išminkykite tešlą ir palikite dar 30 minučių.
- Tešla gerokai padidės.
- Paruoštą tešlą padalykite į dvi dalis. Tešlą iškočiokite į stačiakampį lakštą.
- Tolygiai paskirstykite aguonų įdarą ir susukite tešlą.
- Suktinukus dėkite ant riebalais išteptos kepimo skardos siūle žemyn. Sumaišykite kiaušinį su pienu ir aptepkite suktinukų viršų bei šonus. Palikite 30 minučių šiltoje vietoje, kad pakiltų.
- Aguonų suktinukus kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 45 minutes. Išimkite paruoštus suktinukus iš kepimo skardos, apibarstykite cukraus pudra ir atvėsinkite.
- Aguonų suktinukai minkšti, purūs ir labai skanūs.
- Gero apetito, mėgaukitės su artimaisiais!