„Sugar Loaf” sūrio pyragas yra skanus ir labai aromatingas. Tešla išorėje būna traški, o viduje – minkšta ir švelni. Kad įdaras būtų nepakartojamo skonio, į jį kartu su cukrumi galite įdėti aguonų arba cinamono.
Sudedamosios dalys
Cukriniams ritinėliams su sūrio tešlos sausainiais pasigaminti reikia:
- 250 g varškės;
- 100 g cukraus (+ pabarstymams);
- 90 g sviesto;
- 200 g miltų;
- 0,5 šaukštelio kepimo miltelių;
- 1/4 šaukštelio vanilės;
- pienu arba kiaušiniu sutepkite;
- Saulėgrąžų aliejus riebalams.
Metodas
- Varškę, suminkštintą sviestą, cukrų ir vanilę sutrinkite mentele.
- Suberkite miltus ir kepimo miltelius.
- Užminkykite tešlą. Suvyniokite į rutulį ir 30 minučių atšaldykite.
- Tada varškės tešlą padalykite į 2 dalis.
- Kiekvieną gabalėlį iškočiokite į 7 mm storio apskritimą. Supjaustykite segmentais. Turiu po 8 vienetus.
- Tešlą lengvai patepkite sviestu ir pabarstykite cukrumi.
- Suvyniokite bandeles.
- Dėkite bandeles ant pergamentu išklotos kepimo skardos, aptepkite pienu arba kiaušiniu, pabarstykite cukrumi pagal pageidavimą (kad plutelė būtų traškesnė). Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20-30 minučių, kol taps auksinės spalvos.
- Išimkite paruoštus cukrinius maišelius iš pergamento, atvėsinkite ir galėsite pasimėgauti gardžiais varškės tešlos sausainiais.
- Mėgaukitės arbatos gėrimu!