Sūrio ir varškės tešlos sausainiai „Krepšeliai su cukrumi

„Sugar Loaf” sūrio pyragas yra skanus ir labai aromatingas. Tešla išorėje būna traški, o viduje – minkšta ir švelni. Kad įdaras būtų nepakartojamo skonio, į jį kartu su cukrumi galite įdėti aguonų arba cinamono.

Sudedamosios dalys

Cukriniams ritinėliams su sūrio tešlos sausainiais pasigaminti reikia:

  • 250 g varškės;
  • 100 g cukraus (+ pabarstymams);
  • 90 g sviesto;
  • 200 g miltų;
  • 0,5 šaukštelio kepimo miltelių;
  • 1/4 šaukštelio vanilės;
  • pienu arba kiaušiniu sutepkite;
  • Saulėgrąžų aliejus riebalams.

Metodas

  1. Varškę, suminkštintą sviestą, cukrų ir vanilę sutrinkite mentele.
  2. Suberkite miltus ir kepimo miltelius.
  3. Užminkykite tešlą. Suvyniokite į rutulį ir 30 minučių atšaldykite.
  4. Tada varškės tešlą padalykite į 2 dalis.
  5. Kiekvieną gabalėlį iškočiokite į 7 mm storio apskritimą. Supjaustykite segmentais. Turiu po 8 vienetus.
  6. Tešlą lengvai patepkite sviestu ir pabarstykite cukrumi.
  7. Suvyniokite bandeles.
  8. Dėkite bandeles ant pergamentu išklotos kepimo skardos, aptepkite pienu arba kiaušiniu, pabarstykite cukrumi pagal pageidavimą (kad plutelė būtų traškesnė). Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20-30 minučių, kol taps auksinės spalvos.
  9. Išimkite paruoštus cukrinius maišelius iš pergamento, atvėsinkite ir galėsite pasimėgauti gardžiais varškės tešlos sausainiais.
  10. Mėgaukitės arbatos gėrimu!

 

Parašykite komentarą