Tarkuotų obuolių pyrago receptas

Štai puikus tarkuoto obuolių pyrago receptas. Pasirodo, skanu! Jį labai paprasta pasigaminti iš tarkuotos džiūvėsėlių tešlos ir tarkuotų obuolių. Tai puikus pyragas šeimos arbatos vakarėliui!

Sudedamosios dalys

Norėdami pasigaminti tarkuotą obuolių pyragą, turėsite:

  • gero margarino – 100 gr;
  • kiaušiniai – 2 vnt;
  • cukraus – 1 puodelis;
  • acte ištirpintos sodos – 0,5 šaukštelio;
  • miltų – 1,5-2 puodeliai;
  • obuoliai – 2-3 vnt;
  • augalinis aliejus (formoms sutepti) – 1 šaukštelis;
  • cukraus pudros – pabarstymams.
  • Stiklinė – 200 ml.

Maisto gaminimo procesas

  1. Ištirpinkite ir atvėsinkite margariną. Įdėkite 0,75 puodelio cukraus ir kiaušinius. Išmaišykite, kad susimaišytų.
  2. Įpilkite acte ištirpintos sodos. Išmaišykite.
  3. Įmaišykite persijotus miltus ir išminkykite šaukštu.
  4. Užminkykite minkštą, švelnią, bet standžią tešlą.
  5. Padalykite tešlą į 2 dalis. Kiekvieną dalį suvyniokite į maistinę plėvelę ir įdėkite į šaldiklį 1 valandai.
  6. Kepimo formą (22 cm skersmens) išklokite pergamentu ir patepkite trupučiu aliejaus. Išimkite vieną tešlos gabalėlį iš šaldiklio ir sutarkuokite jį į skardą stambia trintuve.
  7. Nulupkite obuolius ir sutarkuokite juos ant stambaus smulkinimo būgno. Ant tešlos sudėkite obuolius ir pabarstykite likusiu cukrumi.
  8. Ant viršaus užtarkuokite antrąją tešlos dalį, išimtą iš šaldiklio.
  9. Pyragą kepkite iki 190-200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-25 minutes, kol paruduos.
  10. Paruoštą gardų tarkuotą obuolių pyragą atvėsinkite ir apibarstykite cukraus pudra. Supjaustykite griežinėliais ir patiekite su arbata arba kava. Tiesiog skanu!
  11. Gero apetito!

 

Parašykite komentarą