Medaus ritinys

Medaus ritinys yra labai skanus ir paprastas kepinys. Jį galima greitai iškepti šeimai vakaro arbatai ir patiekti svečiams. Suktinuką galite patepti bet kuo – grietinėle, kondensuotu pienu, uogiene ar marmeladu. Patepiau „Nutella” pasta, kurią pasigaminau pati.

Sudedamosios dalys

Medaus ritiniui paruošti reikės:

  • medaus – 2 šaukštai;
  • kiaušiniai – 3 vnt;
  • cukraus – 0,5 puodelio;
  • druskos – žiupsnelis;
  • kepimo miltelių – 1 šaukštelis;
  • miltų – 0,75 puodelio;
  • aliejumi patepkite kepimo skardą.

Maisto gaminimo procesas

  1. Kiaušinius su cukrumi ir žiupsneliu druskos plakite mikseriu, kol taps purūs. Įpilkite medaus (medus turi būti šiek tiek skystas). Vėl plakite mikseriu.
  2. Persijokite miltus ir kepimo miltelius, tada medine arba plastikine mentele atsargiai įmaišykite sausą mišinį į kiaušinių masę.
  3. Kepimo skardą išklokite pergamentu ir gerai ištepkite augaliniu aliejumi. Supilkite tešlą ant pergamento (tešla bus gana skysta).
  4. Pyragą kepkite iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15-20 minučių (priklausomai nuo jūsų orkaitės), kol taps auksinis.
  5. Leiskite pyragui šiek tiek atvėsti ir susukite jį su pergamentu. Palikite visiškai atvėsti.
  6. Tada atsargiai nuimkite pergamentą (jis gana lengvai nuimamas).
  7. Dabar medaus duonos pyragas paruoštas. Tada išvyniokite ritinį, patepkite jį kremu, uogiene ar sutirštintu pienu ir vėl susukite. Aptepiau jį namine „Nutella”.
  8. Suvyniokite medaus vyniotinį į foliją, užsukite kraštus ir padėkite į šaldytuvą bent 1-2 valandoms.
  9. Aptepiau vyniotinį „Nutella” ir apibarsčiau kapotais žemės riešutais bei cukraus pudra. Galite papuošti vyniotinį pagal savo skonį arba tiesiog pabarstyti cukraus pudra. Tada tolygiai nupjaukite skanaus medaus rulado kraštus, supjaustykite ruladą gabalėliais ir galite patiekti prie arbatos. Tai labai paprasta ir labai skanu!
  10. Gero apetito!

 

Parašykite komentarą