Tailando vištienos sriuba

Tailando vištienos sriuba Sudedamosios dalys

  • 5 cm šviežio galangalo
  • 500 ml kokosų pieno
  • 750 ml vištienos sultinio
  • 250 g grybų
  • 500 g vištienos krūtinėlės, supjaustytos kubeliais
  • 1 šaukštelis aitriosios (-ųjų) paprikos (-ų), supjaustytos (-ų) žiedais
  • 4 šaukštai žuvies padažo
  • 4 šaukštai laimo sulčių
  • 3 kafiro laimo lapai
  • 2 stiebai citrinžolių
  • Kalendros žalumynai

Paruošimas

Darbo laikas apie 15 minučių

Iš viso maždaug 15 minučių
Nuplaukite citrinžolę ir supjaustykite maždaug 3 cm ilgio gabalėliais. Nuplaukite ir nulupkite galangalą ir supjaustykite plonais griežinėliais. Nuplaukite citrinos lapus, nusausinkite ir, jei reikia, supjaustykite ketvirčiais.
Grybus supjaustykite griežinėliais. Aitriąsias paprikas supjaustykite plonomis juostelėmis arba žiedais.
Įkaitinkite kokosų pieną, suberkite citrinžolę, citrinų lapus ir galangalą ir virkite ant vidutinės ugnies be dangčio 2 min. Supilkite ¾ l vištienos sultinio, pašildykite, sudėkite vištieną ir grybus ir virkite ant silpnos ugnies 5 min. Jei reikia, ištraukite citrinžolę ir galangalą.
Pagardinkite aitriųjų paprikų žiedais, laimo sultimis ir žuvies padažu bei papuoškite kalendrų lapeliais.

Parašykite komentarą