Imbieriniai sausainiai Receptas


Imbierinių sausainių receptas 🍪

Ingredientai:

  • 250 g kvietinių miltų
  • 100 g cukraus
  • 100 g medaus
  • 50 g sviesto (minkšto)
  • 1 kiaušinis
  • 1 šaukštelis malto imbiero
  • 1 šaukštelis cinamono
  • 1/2 šaukštelio muskato riešuto
  • 1/2 šaukštelio kepimo miltelių
  • žiupsnelis druskos
  • pudra dekoravimui (pasirinktinai)

Įrangos reikmenys:

  • Didelė dubenėlė
  • Šluotelė arba elektrinė plaktuvė
  • Tešlos mentele
  • Šaldytuvo plėvelė
  • Orkaitė
  • Formelės sausainiams
  • Antiklei kepimo popierius

Paruošimo etapas:

1. Pasiruošimas:


Pradėkite nuo orkaitės įkaitinimo iki 180 °C. Pasiruoškite kepimo skardą, uždėdami ant jos kepimo popierių.

2. Sausainių mišinys:


Didelėje dubenėlėje sumaišykite minkštą sviestą su cukrumi, kol masė taps puri ir šviesi. Tuomet įmaišykite medų ir kiaušinį. Maišykite tol, kol viskas tolygiai susijungs.

3. Sausainių miltų mišinys:


Kitame dubenėlyje sumaišykite kvietinius miltus, maltą imbierą, cinamoną, muskato riešutą, kepimo miltelius ir druską. Po truputį įmaišykite šį sausų ingredientų mišinį į sviesto ir kiaušinio masę, maišydami tešlą mentele.

4. Tešlos formavimas:


Kai tešla bus paruošta, formuokite iš jos rutuliukus, kurie turi būti maždaug didumo graikinio riešuto. Įdėkite juos ant paruoštos kepimo skardos, palikdami pakankamai atstumo tarp kiekvieno sausainio, nes kepant jie išsiplės.

5. Kepimas:


Kepkite sausainius 10-12 minučių, kol jie taps auksinės spalvos. Po kepimo palikite sausainius atvėsti ant kepimo skardos, o po to perkelkite į tinklelį, kad visiškai atvėstų.

6. Dekoravimas (pasirinktinai):


Jei norite, atvėsusius sausainius galite apibarstyti cukraus pudra arba papuošti glajumi.

Patiekimas:


Imbieriniai sausainiai yra puikiai tinkami tiek šventėms, tiek kasdieniams užkandžiams. Pasigardžiuokite su arbata ar kava ☕️ ir mėgaukitės šiuo nuostabiu, aromatingu skoniu!

Skanaus! 🎉

Parašykite komentarą