
Šokoladiniai sausainiai su graikiniais riešutais
Ingredientai:
- 200 g kambario temperatūros sviesto 🧈
- 150 g cukraus
- 100 g rudojo cukraus
- 2 dideli kiaušiniai 🥚
- 1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstrakto
- 250 g kvietinių miltų
- 50 g kakavos miltelių 🍫
- 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
- 1/2 arbatinio šaukštelio druskos 🧂
- 150 g šokolado (juodo arba pieninio) 💖
- 100 g graikinių riešutų, smulkintų 🌰
Gaminimo instrukcijos:
- Paruošti tešlą:
Dideliame dubenyje sumaišykite kambario temperatūros sviestą su standartiniu ir ruduoju cukrumi, kol masė taps puri ir šviesi. Tai galite padaryti su mikseriu arba šluotele. 🥄
- Pridėti kiaušinius:
Į masę po vieną įmuškite kiaušinius, gerai išmaišykite po kiekvieno pridėjimo. Tuomet įpilkite vanilės ekstraktą ir vėl gerai išmaišykite.
- Sumaišyti sausas sudedamąsias dalis:
Atskirtame dubenyje sumaišykite miltus, kakavos miltelius, kepimo miltelius ir druską. Palaipsniui šią sausią mišinį supilkite į sviesto ir cukraus masę, kol viskas gerai susijungs.
- Pridėti šokoladą ir riešutus:
Šokoladą supjaustykite smulkiais gabaliukais ir įmaišykite į tešlą kartu su smulkintais graikiniais riešutais. Būkite atsargūs, kad nepermaišytumėte! 🍪
- Formuoti sausainius:
Pasiruoškite kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi. Šaukšteliu dėkite tešlos porcijas ant popieriaus, palikdami pakankamai tarpo tarp kiekvienos, kad sausainiai neišsiplėstų.
- Kepimas:
Kepkite sausainius iš anksto įkaitintoje orkaitėje 180 °C temperatūroje apie 10-12 minučių, kol kraštai šiek tiek paruduos, o vidurys liks minkštas. 🕒 Po kepimo leiskite sausainiams atvėsti ant kepimo skardos.
- Patikrinimas:
Pasitikrinkite, ar sausainiai yra tinkamai iškepę – jie turėtų būti kieti kraštuose ir šiek tiek minkšti viduryje. Tai užtikrins, kad sausainiai po atvėsimo liktų drėgni.
- Patiekimas:
Atvėsusius sausainius patiekite su pienu arba puodeliu arbatos. Gardus desertas tinka tiek šventėms, tiek kasdienėms akimirkoms. 🍵
Malonaus valgymo! 🎉