Švediški mėsos kukuliai Receptas


Švediški mėsos kukuliai

Ingredientai:

  • 500 g malto jautienos
  • 250 g malto kiaulienos
  • 1 mažas svogūnas, smulkiai supjaustytas 🧅
  • 1/2 puodelio pieno🥛
  • 1/2 puodelio panirės arba maltų sausainių
  • 1 kiaušinis🥚
  • 1 a.š. druskos
  • 1/2 a.š. juodųjų pipirų
  • 1/2 a.š. muskato riešuto 🌰
  • 2 v.š. aliejaus kepimui 🍳

Pagaminimo būdas:

  1. Paruoškite ingredientus: Pirmiausia smulkiai supjaustykite svogūną.
    Galite jį pakepinti šiek tiek aliejaus, kad jis taptų minkštesnis ir saldesnis, bet tai neprivaloma.
  2. Sumaišykite ingredientus: Dideliame dubenyje sumaišykite maltą mėsą, svogūną, pieną, panirę, kiaušinį, druską, pipirus ir muskato riešutą.
    Viską gerai išminkykite rankomis, kol masė taps vienalytė.
    Kiekvieną kartą, kai minkyti gali atrodyti šiek tiek drėgna, bet nesijaudinkite, kukuliai išsilaikys formą kepdami.
  3. Suformuokite kukulius: Pasidarykite mažus kukulius (maždaug 3-4 cm skersmens),
    gali būti naudinga naudoti šlapius rankas, kad jiems būtų lengviau formuoti.
    Padėkite kukulius ant lėkštės.
  4. Kepkite kukulius: Įkaitinkite aliejų didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies.
    Kai aliejus karštas, atsargiai sudėkite kukulius į keptuvę, palikite tarp jų šiek tiek vietos, kad jie būtų tolygiai iškepę.
    Kepkite 8-10 minučių arba kol jie taps auksiniai ir visiškai iškepti viduje. Sukite kukulius, kad jie tolygiai apskrustų.
  5. Patikrinkite, ar jie iškepti: Galite patikrinti, ar viduje nėra raudonos mėsos,
    iškepę kukulius, supjaustykite vieną iš jų per pusę. Jei mėsa yra visiškai iškepusi, galite juos išimti.
  6. Serveringas: Švediški mėsos kukuliai dažniausiai patiekiami su bulvių koše,
    šaldytomis spanguolėmis 🍇 ir saldžiu padažu (pvz., padažu su grietine ir sojų padažu).
    Taip pat galite patiekti garnyrą pagal savo skonį.

Skanaus! 🍽️

Parašykite komentarą