Kiauliena su pievagrybiais grietinėje Receptas


Receptas: Kiauliena su pievagrybiais grietinėje 🍄

Ingredientai:

  • 500 g kiaulienos (geriausia šlaunelės arba nugarinės)
  • 300 g šviežių pievagrybių 🍄
  • 1 didelis svogūnas 🧅
  • 2 skiltelės česnako 🧄
  • 200 ml grietinės 🥛
  • 3 šaukštai aliejaus
  • 1 arbatinis šaukštelis druskos 🧂
  • 1/2 arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų
  • 1 arbatinis šaukštelis prieskonių mėsai (pvz., svogūnų miltelių, česnako miltelių)
  • Šviežių petražolių papuošimui 🌿

Pasiruošimas:

  1. Kiaulienos paruošimas: Pirmiausia, kruopščiai nuplaukite kiaulieną ir supjaustykite ją mažais gabalėliais, apie 2-3 cm dydžio. Tada pabarstykite pusę druskos ir pipirų, ir leiskite pastovėti 15-20 minučių.
  2. Pievagrybių ruošimas: Pievagrybius nuplaukite, nuvalykite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Svogūną susmulkinkite, o česnaką suspauskite arba smulkiai supjaustykite.
  3. Kiaulienos kepimas: Įdidžiame keptuvėje įkaitinkite aliejų. Kai jis bus karštas, įdėkite supjaustytą kiaulieną ir kepkite, kol ji gražiai apskrus iš visų pusių (apie 5-7 minutes).
  4. Daržovių pridėjimas: Į keptuvę, stumdami kiaulieną šone, pridėkite svogūną ir česnaką. Kepkite dar 3-4 minutes, kol svogūnas taps permatomas, o česnakas išskleis puikų aromatą.
  5. Pievagrybių pridėjimas: Pridėkite supjaustytus pievagrybius prie kiaulienos. Gerai išmaišykite ir kepkite, kol pievagrybiai suminkštės ir išleis savo sultis (apie 5-6 minutes).
  6. Grietinės pridėjimas: Į keptuvę supilkite grietinę ir gerai išmaišykite. Kepkite ant mažos ugnies dar 5 minutes, kad visos skoniai gerai susilietų. Jei padažas per tirštas, galite pridėti šiek tiek vandens arba sultinio.
  7. Baigimas: Pabaigoje, prieš patiekdami, patikrinkite skonį ir, jei reikia, pabarstykite druska ir pipirais. Apibarstykite šviežiomis petražolėmis 🌿.

Patiekimas:

  1. Šį skanų patiekalą patiekite su bulvių koše, ryžiais arba šviežiais daržovių garnyrais.
  2. Puikiai tiks ir baltas vynas 🍷, kuris papildo šio patiekalo skonį.

Skanaus! 😊

Parašykite komentarą