Receptas: Kiauliena su pievagrybiais grietinėje 🍄
Ingredientai:
- 500 g kiaulienos (geriausia šlaunelės arba nugarinės)
- 300 g šviežių pievagrybių 🍄
- 1 didelis svogūnas 🧅
- 2 skiltelės česnako 🧄
- 200 ml grietinės 🥛
- 3 šaukštai aliejaus
- 1 arbatinis šaukštelis druskos 🧂
- 1/2 arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų
- 1 arbatinis šaukštelis prieskonių mėsai (pvz., svogūnų miltelių, česnako miltelių)
- Šviežių petražolių papuošimui 🌿
Pasiruošimas:
- Kiaulienos paruošimas: Pirmiausia, kruopščiai nuplaukite kiaulieną ir supjaustykite ją mažais gabalėliais, apie 2-3 cm dydžio. Tada pabarstykite pusę druskos ir pipirų, ir leiskite pastovėti 15-20 minučių.
- Pievagrybių ruošimas: Pievagrybius nuplaukite, nuvalykite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Svogūną susmulkinkite, o česnaką suspauskite arba smulkiai supjaustykite.
- Kiaulienos kepimas: Įdidžiame keptuvėje įkaitinkite aliejų. Kai jis bus karštas, įdėkite supjaustytą kiaulieną ir kepkite, kol ji gražiai apskrus iš visų pusių (apie 5-7 minutes).
- Daržovių pridėjimas: Į keptuvę, stumdami kiaulieną šone, pridėkite svogūną ir česnaką. Kepkite dar 3-4 minutes, kol svogūnas taps permatomas, o česnakas išskleis puikų aromatą.
- Pievagrybių pridėjimas: Pridėkite supjaustytus pievagrybius prie kiaulienos. Gerai išmaišykite ir kepkite, kol pievagrybiai suminkštės ir išleis savo sultis (apie 5-6 minutes).
- Grietinės pridėjimas: Į keptuvę supilkite grietinę ir gerai išmaišykite. Kepkite ant mažos ugnies dar 5 minutes, kad visos skoniai gerai susilietų. Jei padažas per tirštas, galite pridėti šiek tiek vandens arba sultinio.
- Baigimas: Pabaigoje, prieš patiekdami, patikrinkite skonį ir, jei reikia, pabarstykite druska ir pipirais. Apibarstykite šviežiomis petražolėmis 🌿.
Patiekimas:
- Šį skanų patiekalą patiekite su bulvių koše, ryžiais arba šviežiais daržovių garnyrais.
- Puikiai tiks ir baltas vynas 🍷, kuris papildo šio patiekalo skonį.
Skanaus! 😊