Neseniai orkaitėje kepiau varškės ir sultenių pyragus. Iš jų suformavau trikampius. Jie pasirodė labai skanūs ir švelnūs. Šio kepinio mielinė tešla labai puri ir akyta, todėl pyragėliai ilgai išlieka švieži. Rekomenduoju pagal šį receptą pasigaminti varškės ir sultenių pyragėlių!
Sudedamosios dalys
Varškės ir sultenių pyragaičiams orkaitėje pagaminti reikės:
- Tešlai:
- miltų – 340 g;
- pieno – 250 ml;
- sausų mielių – 6 gr;
- cukraus – 40 gr;
- vanilinio cukraus – 10 gr;
- sviestas – 50 gr;
- druskos – žiupsnelis.
- Įdarui:
- sultenių – 80 gr;
- varškės sūris – 200 gr;
- cukraus – 20 gr;
- vanilinio cukraus – 10 gr;
- pienu (arba 1 kiaušinio tryniu) patepkite pyragėlius.
Maisto gaminimo procesas
- Paruoškite mielinės tešlos ingredientus. Pieną pašildykite iki maždaug 40 laipsnių Celsijaus, iš karto supilkite į nedidelį dubenėlį, suberkite cukrų ir mieles, išmaišykite ir palikite 15 minučių (kol mielių mišinys paviršiuje suformuos putų kepurėlę). Ištirpinkite sviestą ir šiek tiek atvėsinkite.
- Kai mielių mišinys suputos, supilkite jį į dubenį, suberkite ištirpintą sviestą, miltus, druską ir vanilinį cukrų.
- Iš pradžių išminkykite šaukštu, tada mielinę tešlą gerai išminkykite rankomis, kad gautųsi minkšta ir švelni tešla. Palikite tešlą dubenyje, uždenkite ją rankšluosčiu, kad nesusidrumstų, ir palikite šiltoje vietoje 1 valandai (kol tešla padidės 2-3 kartus).
- Norint paruošti įdarą paplotėliams, reikia pamirkyti rūgštynes, jas nusausinti, tada sudėti prie varškės, suberti cukrų ir vanilinį cukrų, išmaišyti ir įdaras paplotėliams paruoštas.
- Šiek tiek išminkykite tešlą ir padalykite į 12-13 dalių. Iš tešlos gabalėlių suformuokite 12-13 rutuliukų.
- Ant lengvai miltais pabarstyto paviršiaus kiekvieną tešlos rutuliuką iškočiokite į lengvai miltais pabarstytą apskritimą. Kiekvieną iškočiotą apskritimą perpjaukite į 2 dalis.
- Ant vienos tešlos dalies užtepkite 1 kupiną arbatinį šaukštelį įdaro. Antroje tešlos dalyje padarykite 4-5 įpjovas, kaip parodyta nuotraukoje.
- Pradėdami nuo krašto su įdaru, tešlą suvyniokite į trikampį, kad suformuotumėte varškės ir sultenių pyragą.
- Dėkite paplotėlius (iš viso 24-26) šiek tiek vienas nuo kito ant tefloniniu kilimėliu (arba kepimo popieriumi) išklotos kepimo skardos, uždenkite rankšluosčiu ir palikite 30 minučių, kad pakiltų.
- Pakilusius varškės ir sultenių paplotėlius aptepkite pienu (arba kiaušinio tryniu). Pyragėlius kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių.
- Tai gražūs pyragėliai.
- Iš orkaitės išimkite skanius, švelnius ir apetitą žadinančius varškės ir sultenių pyragėlius, leiskite jiems šiek tiek atvėsti ir galite patiekti su arbata ar kava.
- Gero apetito!