Kalėdiniai cukriniai sausainiai

Siūlau namuose pasigaminti skanių, švelnių, trapių kalėdinių cukrinių sausainių. Šie slapukai tirpsta burnoje. Aš iškepiau snaigių formos sausainius (galima daryti ir kitokias formas) ir papuošiau juos glajumi, kuris išėjo tikrai gražus! Juos tikrai lengva pagaminti, jie tikrai patiks ir vaikams, ir suaugusiesiems, išbandykite juos!

Sudedamosios dalys

Kalėdiniams cukriniams sausainiams pagaminti reikės:

  • Tešlai:
  • miltai – 390 gr;
  • vanilino – 6 gr;
  • druskos – 1/2 šaukštelio;
  • geriamoji soda – 1 šaukštelis;
  • citrinos sulčių, kad užgesintų sodą;
  • sviesto – 227 g;
  • cukraus – 200 gr;
  • kiaušinis – 2 vnt.
  • Glajui:
  • cukraus pudros – 180 g;
  • Atšaldytas kiaušinio baltymas – 1 vnt;
  • citrinos sultys – 1 šaukštelis.

Maisto gaminimo procesas

  1. Norėdami paruošti tešlą, į persijotus miltus suberkite vanilę ir druską ir išmaišykite. Leiskite sviestui pailsėti kambario temperatūroje, kad suminkštėtų. Sodą užgesinkite citrinos rūgštimi.
  2. Sumaišykite cukrų ir minkštą sviestą.
  3. Sviestą ir cukrų plakite mikseriu 5-7 minutes.
  4. Plakdami įmuškite kiaušinius, gerai išplakite.
  5. Mišios bus erdvios.
  6. Nedidelėmis dalimis suberkite miltus ir sodą, maišydami tešlą šaukštu.
  7. Užminkykite minkštą ir labai purią tešlą.
  8. Tada suvyniokite tešlą į maistinę plėvelę (arba įdėkite į maišelį) ir palikite šaldytuve 2-3 valandoms.
  9. Praėjus laikui, padalykite tešlą į kelias dalis. Dirbkite su dalimi tešlos, o likusią palikite šaldytuve. Dalį tešlos iškočiokite kočėlu ant lengvai miltais pabarstyto stalo 5-7 mm storio sluoksniu. Išpjaukite bet kokios formos sausainius, naudodami formeles arba trafaretus (aš pasidariau snaigės trafaretą ir išpjausčiau sausainius peiliu).
  10. Sudėkite sausainius ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir pašaukite į įkaitintą orkaitę.
  11. Cukrinius sausainius kepkite apie 12-14 minučių 200 laipsnių temperatūroje. Sausainiai turėtų tapti šviesiai auksinės spalvos. Perkelkite sausainius ant lentos ir atvėsinkite.
  12. Norėdami pagaminti glajų, išplakite atvėsusius baltymus iki purių putų, tada, nenustodami plakti, palaipsniui supilkite cukraus pudrą ir plakite apie 5 minutes. Į išplaktus baltymus supilkite citrinos sultis ir dar kartą suplakite. Glazūra bus vidutinio tirštumo ir blizgi.
  13. Į maišelį su vamzdeliu įdėkite glazūros ir papuoškite atvėsusius sausainius.
  14. Tai puikūs ir skanūs kalėdiniai cukriniai sausainiai. Jie papuoš bet kokį šventinį stalą!
  15. Mėgaukitės!

 

Parašykite komentarą