Sultingi ir spalvingi blyneliai iš varškės, virtų burokėlių ir pieno. Ši varškės apkepų versija gavosi labai neįprasta – graži spalva, skani plutelė ir minkštas vidurys. Skanus ir paprastas!
Ingredientai Sūrio varškės ir burokėlių blyneliai (3 porcijoms)
Burokėliai – 400 gr
Sūrio varškė – 350-400 gr
Pienas – 150 ml
Kiaušinis – 1 kiaušinis.
Kvietiniai miltai – 150 gr (1 250 ml puodelis)
Cukrus – 1,5 valgomojo šaukšto.
Druska – 1 žiupsnelis
Augalinis aliejus (kepimui) – 2-3 šaukštai.
Žingsnis po žingsnio nuotraukų receptasSūrio varškės ir burokėlių blyneliai
Recepto nuotrauka: Lietiniai su varške ir burokėliais – 1 žingsnis.
Paruoškite produktus pagal sąrašą.
Aš turiu 9 % varškės, bet tinka bet kokia kita rūšis.
Jei blynus ketinate patiekti pusryčiams, burokėlius išvirkite iš anksto.
Recepto nuotrauka: Sūrio varškės ir burokėlių paplotėliai – 2 žingsnis
Burokėlius nuplaukite, sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu, padidinkite kaitrą ir užvirinkite. Tada sumažinkite kaitrą iki vidutinės ir virkite burokėlius apie 40-60 minučių, kol suminkštės.
Išvirtus burokėlius atvėsinkite, nulupkite ir supjaustykite griežinėliais.
Recepto nuotrauka: Lėkštės su varške ir burokėliais – 3 etapas.
Varškę sudėkite į maišytuvo dubenį.
Recepto nuotrauka: Fritters su varške ir burokėliais – 4 žingsnis
Sudėkite smulkintus burokėlius.
Recepto nuotrauka: Fritters su varške ir burokėliais – žingsnis Nr. 5.
Įmuškite kiaušinį.
Recepto nuotrauka: Fritters su varške ir burokėliais – žingsnis Nr. 6.
Plakite dideliu greičiu mikseriu apie 2-3 minutes, kol taps vientisa.
Recepto nuotrauka: Lietiniai su varške ir burokėliais – 7 etapas.
Perkelkite varškės ir burokėlių mišinį į dubenį, supilkite pieną, druską ir cukrų. Kruopščiai išmaišykite.
Recepto nuotrauka: Lėkštės su varške ir burokėliais – 8 žingsnis.
Kiekvieną kartą maišydami dalimis suberkite miltus.
Recepto nuotrauka: Sūrio ir burokėlių paplotėliai – 9 žingsnis.
Sūrio ir burokėlių tešla kepiniams turi būti vienalytė, gana tiršta ir nuo šaukšto kristi vientisa.
Recepto nuotrauka: Sūrio varškės ir burokėlių paplotėliai – 10 žingsnis
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Po 1-2 valgomuosius šaukštus tešlos dėkite į keptuvę ir formuokite blynus. Kepkite paplotėlius maždaug po 3 minutes iš kiekvienos pusės.
Paruoštus varškės ir burokėlių paplotėlius galima trumpam padėti ant popierinio rankšluosčio.
Recepto nuotrauka: Sūrio varškės ir burokėlių paplotėliai – 11 žingsnis.
Patiekite burokėlių ir sūrio varškės paplotėlius, jei norite, pagardinkite grietine.
Gero apetito!