Sūrio pyragaičiai su graikiniais riešutais

Sveiki sūrio pyragaičiai su graikiniais riešutais – neįprastas pusryčių pasirinkimas visai šeimai. Į varškės tešlą graikiniai riešutai įmaišomi kaip smulkūs trupiniai ir suteikia jiems originalų skonį bei riešutų aromatą, kuris visiškai atsiskleidžia kepant. Pekano sūrio pyragaičiai gaminami be cukraus, tačiau neatmetama galimybė juos gardinti kondensuotu pienu, medumi ar uogiene, viskas priklauso nuo jūsų skonio ir pageidavimų!

Ingredientai Sūrio pyragaičiai su graikiniais riešutais (3 porcijoms)

Varškės sūris – 250 g
graikiniai riešutai – 50 gr
Kiaušinio trynys – 1 vnt.
Miltai – 2 valgomieji šaukštai
Saulėgrąžų aliejus – 30 ml
Druska – 1 žiupsnelis
Žingsnis po žingsnio nuotraukų receptasSūrio varškėčiai su graikiniais riešutais
Recepto nuotrauka: Sūrio pyragėliai su graikiniais riešutais – 1 žingsnis.
Paruoškite visus sūrio pyragėliams su graikiniais riešutais gaminti reikalingus ingredientus.
Naudojau minkštą riebią naminę varškę.

Recepto nuotrauka: Sūrio pyragaičiai su graikiniais riešutais – 2 žingsnis
Sudėkite varškę į dubenį ir sutrinkite ją šakute, kad neliktų gumuliukų. Jei norite, varškę galite sutarkuoti per metalinį sietelį, tačiau tai nebūtina, jei tam pakaks šakutės.

Recepto nuotrauka: Sūrio pyragaičiai su graikiniais riešutais – 3 žingsnis
Į varškę įmaišykite kiaušinio trynį, druską ir miltus (1 valgomasis šaukštas).

Recepto nuotrauka: Sūrio varškėčiai su graikiniais riešutais – 4 žingsnis.
Vėl sutrinkite varškę šakute.

Recepto nuotrauka: Sūrio varškėčiai su graikiniais riešutais – žingsnis Nr. 5
Graikinių riešutų branduolius sudėkite į maišytuvą ar kitą virtuvinį kombainą ir sumalkite iki smulkių trupinių.

Recepto nuotrauka: Sūrio pyragaičiai su graikiniais riešutais – žingsnis Nr. 6.
Gautus sutrupintus graikinius riešutus suberkite į sūrio pyrago masę.

Recepto nuotrauka: Sūrio varškėčiai su graikiniais riešutais – 7 žingsnis.
Šaukštu išminkykite sūrio pyrago tešlą.

Recepto nuotrauka: Sūrio pyragėliai su graikiniais riešutais – 8 žingsnis.
Likusiais miltais (1 valgomasis šaukštas) pabarstykite stalą ir lentą. Varškės masę sudėkite ant paruošto paviršiaus ir suformuokite dešrelę, visas puses apvoliodami miltuose.

Recepto nuotrauka: Sūrio varškėčiai su graikiniais riešutais – 9 žingsnis
Dešreles supjaustykite riekelėmis (9-10 vnt.) ir suformuokite apvalius paplotėlius.

Recepto nuotrauka: Sūrio varškėčiai su graikiniais riešutais – 10 žingsnis
Keptuvėje įkaitinkite saulėgrąžų aliejų. Sudėkite sūrio pyragėlius į keptuvę, uždenkite ir kepkite ant silpnos ugnies 3-5 minutes, kol pyragėliai iš vienos pusės taps auksinės spalvos.

Recepto nuotrauka: Sūrio pyragaičiai su graikiniais riešutais – 11 žingsnis
Tada nuimkite dangtį nuo keptuvės, apverskite sūrio pyragėlius ir kepkite iš kitos pusės, taip pat 3-5 minutes ant mažos ugnies, bet be dangčio.

Recepto nuotrauka: Sūrio pyragėliai su graikiniais riešutais – 12 žingsnis.
Paruoštus sūrio pyragėlius sudėkite į lėkštę. Iš nurodyto produktų kiekio yra 9 sūrio pyragaičiai.

Recepto nuotrauka: Sūrio pyragėliai su graikiniais riešutais – 13 žingsnis
Galima patiekti sūrio pyragėlius su graikiniais riešutais. Su medumi – tiesiog skanu!
Gero apetito!

Parašykite komentarą